“Halep’e Yol Açın” konvoyu yola çıkmaya hazırlanıyor

İHH öncülüğünde 14 Aralık Çarşamba günü Türkiye’nin dört bir yanından Cilvegözü Sınır Kapısına “Halep'e Yol Açın” sloganıyla bir kara konvoyu yola çıkacak.

08-12-2016


Suriye’de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Özellikle de Halep, son dönemde Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece-gündüz bombalanıyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş durumda. Tüm bunlar yaşanırken uluslararası toplum üç maymunu oynuyor.

Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye’ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ise dünyanın sessiz kaldığı Halep’teki duruma dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırlıyor. 14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlıçeşme Meydanından Saat 11.00’da yapılacak basın açıklamasının ardından yola çıkması planlanan konvoya Türkiye’nin 81 ili ve yurt dışından da katılımlar olacak. Konvoy güzergâhı üzerindeki illerde Halep'teki saldırıları protesto için eylemler yapılacak.

Konvoyda, içerisinde temel gıda malzemelerinin yer alacağı yardım TIR’ları olacağı gibikatılımcılar da yanlarında insani yardım malzemeleri getirebilecek. Konvoyun son durağı olan Cilvegözü Sınır Kapısında da bir basın açıklaması yapılacak. Açıklamada katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacak.

KATILMAK İSTEYENLER…

İstanbul’dan başlayacak ve herkesin kendi özel araçlarıyla katılacağı yolculuğa dahil olmak isteyenler için güzergah ve katılım koşulları şöyle:

Karadeniz illerinden gelecekler İstanbul; İç Anadolu bölgesinden gelecekler Ankara ve Kayseri; Akdeniz, Ege’den gelecekler Konya; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelecekler de Gaziantep'ten konvoya dahil olabilecekler. (Buluşma noktaları ve zamanları başvuru için irtibat kurulan yetkililerden alınabilir.)

İstanbul’dan konvoya katılacaklar İHH Genel Merkezi veya ilçe temsilciliklerine bizzat müracaat edip form doldurarak başvuruda bulunabilecekler.

Etiketler : #Halep’e   #Yol   #Açın   #konvoyu   #yola   #çıkmaya   #hazırlanıyor   
YORUMLAR
  • Faik   09-12-2016 13:58

    IHH devlet aygıtının bir enstürümanı haline gelmiş ne yazık ki. IHH başkanının Suriye'de gizli toplantılara katıldığını ifade ettikten ve Peker'le olan ilişkisinden sonra IHH üzerindeki duman dağılmış manzara netlemiştir. IHH organizasyonlarını sorgulamak gerekmez mi? Şu anda Kızılay bile bu kadar rahat organize olamıyor. Mavi Marmara'ın resmen pazarlama malzemesi olmasına sessiz kalması müslümanlar için utançtır. IHH yöneticileri bu işin neresinde ? düşünmek gerek.

  • hakan   08-12-2016 14:45

    otorite sınıra kadar izin verdi demek..Gazzeye korkmadan gittikleri gibi halebede küçük büyük ucaksavarlar dolu konvoy götürselerdi keşke ..ve paralarınıda bu silahların kampanyayla bizden toplasalardı....ne olacak sınıra kadar gidince anca vicdanlarını rahatlatırlar ama ne fayda mücahitlere silah lazım..

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN