Hamas'ın 22. yıldönümü kutlanıyor: Hedef tüm Filistin'i kurtarmak

Hamas'ın 22. kuruluş yıldönümü vesilesiyle açıklama yapan Başbakan Heniyye ve Kassam Tugayları, hedeflerinin bütün Filistin topraklarını kurtarmak olduğunu dile getirdi.

15-12-2009


İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin el-Kassam Tugayları, Hamas’ın, güçten başka bir şey anlamayan işgalcilerin Filistin halkına karşı sürdürdüğü düşmanlığın bir sonucu olarak doğduğunu belirtti.

Kassam Tugayları, Hamas’ın kuruluş yıldönümü münasebetiyle yayınladığı askeri bildiride şu ifadelere yer verdi: “Kassam Tugayları direnişe devam ediyor. Savaş bazen galibiyet bazen mağlubiyetle sonuçlanabilir. Düşmanla olan savaş uzun solukludur. Kassam Tugayları Filistin topraklarında Siyonistlerle onların uşak ve piyonları durumunda olanlara balyoz indirecek ümmetin öncü kuvveti olma noktasında Allah’a söz vermiştir.”

Hedeflerinin Filistin topraklarını kurtarmak olduğunu dile getiren Kassam Tugayları açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Metodumuz direniş, kurulacak Filistin devletimizin başkenti Kudüs, mülteciler halkımız, Siyonist zindanlarda bulunan esirler de kahramanlarımızdır. Bedeli ne olursa olsun bunlar bizim öncelikle meselemizdir. Bunlar, bizim üzerinde pazarlık yapmayacağımız ve taviz vermeyeceğiz ilkelerimizdir. Haklar hiçbir şekilde zaman aşımına uğramaz. Bu ilkelerle başladık ve bu ilkeler üzerinde yürüyoruz.”

“Hamas’ın kurulmasının üzerinden tam 22 yıl geçti. Hareketimiz ilk günden bugüne yeryüzündeki tağuti güçlerle, onların piyonu ve kuyruğu durumundaki güçlere izzetle karşı durdu” diyen Kassam Tugayları, sayılamayacak kadar fedakârlıkta bulanan ve bu uğurda kurbanlar veren Hamas’ın, ilkelerine bağlı bir direniş örneği gösterdiğini kaydetti. 

Allah’u Teâlâ’nın, Hamas’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları’nın Filistin topraklarında cihad ve direniş öncüsü olmasını takdir ettiğini belirten hareket: “Kassam Tugayları kurulduğu ilk günden bugüne 1780 şehit verdi. Şehit vermeye de devam ediyor. İki intifadaya katıldı. Taş ve bıçakla başlattığı süreci düşmanla savaşın seyrini değiştiren füzelerle sürdürüyor. 1987 yılındaki cami devriminden Furkan savaşına kadarki mücadele sürecinde tüneller savaşı, düşmanın mevzilerini basma, düşman askerlerini esir alma gibi birçok taktikler de geliştirdi” dedi.

Heniyye: Hedefimiz Tüm Filistin'i kurtarmaktır

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın 22. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılan Başbakan İsmail Heniyye, Siyonist işgal ordusunun Gazze’ye karşı başlattığı savaşın Hamas hareketinin başını eğemediğini belirterek, Hamas’ın iradesiyle seçtiği cihad yolunu sürdüreceğini ifade etti.

Hamas’ın 22. kuruluş yıldönümü etkinlikleri için Gazze’de toplanan mahşeri kalabalığa seslenen Heniyye şöyle dedi: “İşgal devleti Gazze’ye karşı ‘Dökülmüş Kurşun’ ismini verdiği bir savaşı başlattı. Fakat Allah Teâlâ Gazze halkına azimet, irade ve güç nasip etti. İşte o halk bugün Hamas hareketinin kuruluş yıldönümünü kutluyor.”

Konuşmasında Filistin şehitlerine, yaralılarına ve esirlerine de teşekkür ettiklerini belirten Heniyye, Filistinli hacıların hac farizasını yerine getirmelerine katkıda bulunan herkese de teşekkür ettiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “İşgal devletinin Gazze’ye karşı başlattığı barbar savaş ve meydana gelen yıkım ve katliam bu halkın hiçbir şekilde zalimlere boyun eğmeyeceğini gösterdi. Olmert’e ‘Olmert, sen gittin ama Hamas hâlâ ayakta’ deme zamanı gelmiştir.”

Hamas hareketinin resmen kurulmadan önce zaten toplumun değişik katmanları arasında mevcut olduğunu belirten Heniyye sözlerine şöyle devam etti: “Dolayısıyla Hamas 1987 yılında doğmadı daha öncesin de vardı. Allah Filistin topraklarında cihad sancağını taşımayı Hamas’a nasip etti. Geçen sürenin ardından Hamas hareketi artık Filistin halkıyla ümmetin ve onurlu insanların umudu haline gelmiştir. Hamas bu süreçte karşılaştığı onlarca sıkıntı, musibet ve engelin ardından bu aşamaya geldi.”

Gazze’de İslam emirliği kurma gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten Başbakan Heniyye, Hamas’ın bütün Filistin topraklarını kurtarmayı düşündüğünü ve hareketin Filistin halkına bütün haklarını geri getirinceye kadar direniş hattından ayrılmayacağını dile getirerek, “Hamas hareketi yönetim, direniş ve şeffaflıkta güzel bir model ortaya koydu” dedi.

Gazze kuşatmasına da değinen Heniyye şöyle dedi: “Kuşatma ile Filistin halkının iradesini kırmayı ve Hamas’tan taviz koparmayı hedefliyorlardı. Fakat kale düşmedi ve mevziler de terk edilmedi. Bizden taviz koparamadılar. İşgal yönetiminin intifada sürecinde Hamas liderlerini katletmesi hareketin sürecine ivme kazandırdı.”

Hamas’ın, Filistin davasını işgalcilerin istediğinin aksine Arap sorunu çerçevesinden çıkardığını belirten Heniyye, Kudüs ve Filistin’in bütün Müslümanların boynunda bir emanet olduğunu, cihad projesinin de ancak bütün Filistin’i kurtarmakla durabileceğini ifade etti.

Filistin halkının hak ve hukukunu geri alıncaya kadar Hamas’ın direniş ve cihad çizgisini terk etmeyeceğini belirten Heniyye, “Gazze karadan, denizden ve havadan kuşatıldığı halde; aldığı kararlarda, iradesinde ve sarf ettiği ifadelerde özgürdür. Hamas sadece kendini kurtarmak ve Gazze’de emirlik kurmak için uğraşmıyor. Bütün Filistin’in kurtuluşu için çaba gösteriyor” şeklinde konuştu.

Batı Yaka’daki duruma da değinen Başbakan Heniyye, buradaki tutuklamalara son verilmesi, siyasi tutukluların bir an önce serbest bırakılması, insanların maişetleriyle uğraşılmaması, başta Dr. Aziz Duveyk olmak üzere Filistinli vekillere ilişilmemesi gerektiğini ifade etti.

Fetih ve diğer Filistinli gruplardan gerginliği bırakıp iç barışı sağlamalarını ve Fetih ile Hamas’ın dış güçlerin baskısından uzak bir şekilde ortamı hazırlamalarını isteyen Heniyye, Mısır’dan da arabuluculuğu yeniden başlatmasını ve Hamas’ın son taslağa yaptığı değerlendirmeleri de ciddiye almasını istedi.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Hamas'ın   #22.   #yıldönümü   #kutlanıyor:   #Hedef   #tüm   #Filistin'i   #kurtarmak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN