Hamas'ın kuruluşunu yüzbinler kutladı

Hamas’ın kuruluşunun 21. yıldönümü münasebetiyle Gazze’de düzenlenen kutlama törenlerine yüz binler katıldı.

14-12-2008


Hamas’ın kuruluşunun resmî olarak tüm dünya kamuoyuna duyurulması anlamına gelen ilk resmî bildirisinin yayınlandığı tarih olan miladi 14 Aralık 1987’nin 21. yıldönümü münasebetiyle Gazze’de düzenlenen kutlama törenlerine yüz binler katıldı. Bu büyük ilgi ve kutlama törenlerinin görkemli kalabalıklarla düzenlenmesi işgal devletinin ve uluslararası güçlerin tüm baskılarına rağmen Hamas’ın arkasındaki desteğin azalmadığını, kitlelerin bu hareketin kutsal direnişine destek verdiğini, sandıklara attığı oylarla ortaya koyduğu desteği meydanlarda da gösterdiğini gözler önüne seriyor.

Hamas tarafından yapılan açıklamada da kutlama törenlerine yüz binlerin katılmasının, işgal güçlerinin ambargo ve kuşatmasının başarısız kaldığının, amacına ulaşamadığının ispatı olduğuna dikkat çekildi.

Hamas’ın sözcülerinden Dr. Sami Ebu Zuhri kutlama törenleri münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, törenlere katılmak için toplanan büyük kalabalığın Hamas’ın iradesini kırma amacına yönelik tüm çabaların başarısız kaldığının ispatı olduğunu vurguladı.

Ebu Zuhri açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hamas’ın kuruluş ilanının 21. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törenlerde yüz binlerin bir araya gelmesi üç önemli mesaj taşımaktadır. Birincisi: Filistin halkının uzlaşma planını geçersiz kıldığı, ilkeleri ve direnişi kucakladığı mesajı. İkincisi: Hangi renklerden ve uluslardan olurlarsa olsunlar Gazze’yi kuşatanlara, Gazze’nin kararlı olduğu, onun bu kararlılığını kırma çabalarının tümünün başarısız kalacağı, Filistin halkının Hamas’ın etrafında daha fazla yoğunlukla toplandığı mesajıdır. Üçüncüsü: Filistin halkının, Şeyh Ahmed Yasin’in liderliğinde yola çıkan hareketin ilanının yıldönümünde ona olan vefasını ortaya koyduğu, onun uğrunda şehit olduğu davaya sahip çıktığı mesajıdır.”

Ebu Zuhri, Hamas’ın kuruluş ilanının yıldönümü kutlamalarında toplanan kalabalığın aynı zamanda bu hareketin konumu ve arkasındaki kitlesel destek hakkında zihinlerde tereddüt oluşturmaya çalışanların tüm çabalarına da bir fiili ret niteliği taşıdığını vurguladı.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Hamas'ın   #kuruluşunu   #yüzbinler   #kutladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN