Hanımlara yönelik yep yeni bir site: sözünözü.org

Hanımlar için hazırlanmış bir kültür-yaşam sitesi olan sözünözü.org, fıkıh köşesinden faydalı bilgilere, mutfak köşesinden güncel konulara dek birçok farklı alanda hazırlanmış içerikleri okuyucular ile paylaşmakta.

14-10-2018


''Merhabar efendim'', ile yayın hayatına başlayan sözünözü.org:

İnsan  halife olarak yaratılmıştır. Kadın ve ya erkek fark etmez. Karşımızdaki her insan istisnasız böyledir. “Hatırla ki Rabbin meleklere: ‘Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım’ dedi. Onlar: ‘Biz hamdinle Seni tesbih ve Seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun?’ dediler. Allah da onlara: ‘Sizin bilemeyeceğinizi Ben bilirim’ dedi.” (2/Bakara, 30)

“İnsanları yeryüzünde halife (hâkim) kılan O’dur. İnkâr edenin inkârı kendi aleyhinedir. İnkârcıların inkârı, Rableri katında yalnızca kendilerine gazabı arttırır. İnkârcıların inkârı, hüsrandan başkasını artırmaz” (Fâtır, 39).

Kimi görevine sadık kalmış, kimi görevini ihmal etmiş, kimi görevini inkar etmiş olsa da sonuç değişmez; insan halifedir. Nedir halife olan insanın görevi? Ne istenmiştir kendisinden?

Allah’ın ahkamını tahkim ve tatbik etmek için  yaşamak, mücadele etmek.

Yer yüzünün bu görevi ifa için  elverişli şekilde  yaratılmış olması.Fıtratına  konulan meziyetlerin,kabiliyetlerin  bu görevi ifa etmek için uygun olması Allah’ın merhameti,ikram sahibi olmasındandır. Görevi kul yetiştirmektir. Halife olan kadının Allah’ın çizdiği sınırlara riayet ederek yeryüzü halifelik misyonunu yerine getirmesi kulluk vazifeleri arasındadır. Bu hususta “Ana” vasfı olan kadına çok büyük görevler düşmektedir. İşi, neslin yetişmesi, toplumun ıslahında başat rol oynamasıdır.

Halife yaratılan insana değer vermek, işini kolaylaştırmak diğer bir halifenin yani diğer bir kulun sorumlulukları içerisindedir. Müminler kadın erkek kim olursa olsun Allah’ın yüklediği vazifelerde bir birlerine destek olmak durumundadırlar.“Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin velileridirler”(Tevbe:71)

Bir kul Allah’ın verdiği görevleri ifa ederken başka bir kulun iznine muhtaç değildir.Safların net olması,duruşların dik olması esastır.

İşte biz bu siteden bu bilinçle, bu görevle sesleneceğiz sizlere. Biz bir grup arkadaş, hakkı hakikati dile getirmenin sosyal medya sorumluluğunun gayretiyle hareket ederek kadına dair ne varsa sitemizde dikkatlerinize sunarak gündeme taşıyacağız. Elbette bir kulağımız sizlerin öneri ve yapıcı eleştirileriniz de olacak.

Birlikte çağa şahitlik yapmanın gayretini taşımak, kulluk vazifelerimizi hatırlamak, hatırlatmak, müjdelemek, inzar etmek için www.sozunozu.org kuruldu. Biz de buradan sizlerle yazı diliyle konuşmaya devam edeceğiz tabi avazımız çıktığı kadar…

Selam ve Dua İle, sözleriyle Müslümanlara çağrı yaptı.

Etiketler : #Hanımlara   #yönelik   #yep   #yeni   #bir   #site:   #sözünözü.org   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN