Hay-Der'de bu hafta tesettür bilinci konuşuldu 

Haydar İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAY-DER)'in "Bilinç Dersleri"nde bu hafta “Tesettür Bilinci” konusu ele alındı. Hakan Aksu, bütün ibadetlerin Rabbimizle pazarlık yapmadan, itaatle ve ölçüsünü ne gelenekten ne modadan, ne ortamdan değil, sadece yüce Allah ve Rasulünden alınarak yapılması gerektiğini belirtti.

14-12-2010


Haydar İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAY-DER)'in "Bilinç Dersleri"nde bu hafta “Tesettür Bilinci” konusu ele alındı. Görüntülü meal ve sinevizyonun ardından söz alan Hakan Aksu sunumunu üç bölümde gerçekleştirdi. 

Birinci bölümde Allah Rasulü'nün (s.a.v.) henüz risaletle görevlendirilmeden önce toplumundaki tevhide aykırı olan şirk yaşayışı ve şirk koşmanın mutlak tezahürü olan zulüm, zina, faiz ve içki gibi ahlaki dejenerasyonun her kesimi kuşatmış olmasından duyduğu rahatsızlık ile uzun Hira günleri yaşadığı, sıkıntı  çektiğini, derdi olduğunu ama O’nun ümmeti olarak bizlerin, yaşadığımız dünyada ve ülkede Mekke toplumundan çok daha gayri İslami bir ortam söz konusu iken, şeytan ve orduları teknolojinin her çeşidini kullanarak üstümüze geldiği, içki, kumar, uyuşturucu, aldatma, zina ve güvensizliğin her yanı sardığı ve her çeşidinin yaşandığı bir ortamda rahatsızlığımızı yeterince göstermediğimizi belirtti. "Bir derdi olana 'Allah senin derdini gidersin' demeğe alışık olduğumuz hayatımızda, bu ölçülerle Allah hepimize dert versin" diyerek birinci bölümü tamamladı.

Konuşmasının ikinci bölümünde ibadetle ilgili açılım yapan Aksu, ibadetlerin yüce Allah'ın emri olduğunu, Allah - kul ilişkisinde aslolanın pazarlık değil itaat olduğu belirttikten sonra, ibadetlerin şuurlu yapılması gerektiğini, şuurun açılımının “Rabbimizin emrindeki muradı anlamak” olduğunu ifade etti. Bu bölümün sonunda şuurdan yoksun içi boşaltılmış ibadetlerimizden ve onların neden hayatlarımıza etki etmediğinden örnekler verdi.

Son bölümde ise günün konusu olan tesettür konusunda toplumumuzda yaşanan olumsuz örnekleri hatırlattıktan sonra, yüce Allah'ın (c. c.) emri olan gerçek tesettürden söz eden Hakan Aksu, sunumunu bütün ibadetlerin Rabbimizle pazarlık yapmadan, itaatle ve ölçüsünü ne gelenekten ne modadan, ne ortamdan değil, sadece yüce Allah ve Rasulünden alınarak yapılması gerektiğini belirterek noktaladı.

Pazartesi akşamları saat 21.00 itibariyle periyodik olarak yapılan ve hanımlara özel yer ayrılarak gerçekleştirilen “HAY-DER BİLİNÇ DERSLERİ" 20 Aralık 2010 tarihli konusu “Tefekkür Bilinci”, konuşmacı ise Hamza Er olacak.

(Haber: Atilla Aksu / İstanbul)

Etiketler : #HayDer'de   #bu   #hafta   #tesettür   #bilinci   #konuşuldu    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN