Heniyye: “Siyonist varlığı kesinlikle tanımayacağız”

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, hükümetiyle Filistin halkı arasında kesilen sözün; ‘şehit kanlarını korumak, Kudüs’ten taviz vermemek ve Siyonist varlığı tanımamak’ olduğunu söyledi.

01-09-2009


  • Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, kendi hükümetiyle Filistin halkı arasında kesilen sözün; ‘şehit kanlarını korumak, Kudüs’ten taviz vermemek ve Siyonist varlığı tanımamak’ olduğunu belirterek, kahraman esirlerin yakında özgürlüklerine kavuşacaklarını ifade etti.

Başbakan Heniyye bu açıklamaları, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın dün (31 Ağustos Pazartesi) düzenlediği iftar yemeğinde yaptı. İftar yemeğine bakanlar, milletvekilleri, Hamas’ın önde gelen liderleriyle Filistinli grupların temsilcileri katıldı.

Başbakan Heniyye konuşmasında, “Kale düşmeyecek, bizden taviz koparamayacaklar ve Siyonist varlığı da kesinlikle tanımayacağız” diyerek, Furkan savaşında Allah’ın izniyle zafer kazanan direnişi de takdir ettiklerini ifade etti.

Heniyye devamla şöyle konuştu: “Gazze’nin doğusundaki halkımızla ve mücahitlerimizle iftihar ediyoruz. Çünkü düşman ile olan doğu sınırında nöbet bekleyenler onlardır. Düşman bizim değerli topraklarımıza saldırdığında ilk karşı koyanlar onlardır. Dinleri ve vatanları için canlarını ve kanlarını ortaya koyan Gazze’nin doğusundaki mücahitlerimize saygılarımızı ve hürmetlerimizi sunuyoruz.”

İftar yemeğine katılan topluluğa da seslenen Heniyye, “Allah’u Teala’nın şu sofrada bir araya gelenleri bir aile yapmasını ve özgürlüğüne kavuştuktan sonra Mescidi Aksa’da bir araya getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Heniyye:   #Siyonist   #varlığı   #kesinlikle   #tanımayacağız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN