Heniyye’den açlık grevindeki esirlere destek çağrısı

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Siyonist işgal zindanlarındaki esir hareketini birlik ve bütünlük içinde mücadelesini zafere kadar sürdürmeye davet ederek, hiçbir şekilde bu birliğin bozulmasına izin vermemesini istedi.

09-05-2012


İsmail Heniyye, dün akşam bakanlarla birlikte, işgal zindanlarında açlık grevi eylemi başlatan esirlere destek için Gazze kentinin batısındaki Meçhul Asker Meydanı'nda kurulan çadırı ziyaret etti.

Heniyye, burada yaptığı konuşmada, "Biz şu anda son çeyrekteyiz. Esirlerin mücadelesinin son turunda irademiz galip gelecek" dedi.

Filistin Başbakanı, esirlerin açlık grevi eyleminin olumlu etkilerinden birinin de esirlere destek konusunda Gazze Şeridi ve Batı Yaka'ya yansıyan birlik ve bütünlük olduğunu söyleyerek, açlık grevi eylemini sürdüren esirleri bir kez daha selamlayarak, başta özgürlük olmak üzere taleplerinden hiçbir şekilde geri adım atmamalarını istedi.

Esirlerin açlık grevi eyleminde şu an tehlikeli bir aşamaya girdiklerine ve bazı esirlerin 72 gündür açlık grevinde olduğuna dikkat çeken Heniyye, esirlere destek faaliyetlerinin yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

Filistin Başbakanı, Siyonist işgal zindanlarında yatan esirleri kuşatan büyük tehlikeler olduğuna işaret ederek, söz konusu mücadelenin sadece esirlerin mücadelesi olmadığını belirtti.

(Kaynak: Haksöz)

Etiketler : #Heniyye’den   #açlık   #grevindeki   #esirlere   #destek   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN