HEPİMİZ MERYEMİZ!

Hülya YILMAZ

21-04-2019 14:46


Dünya Kadınlar Günü diye bir gün var! Fakat dünya çapında müslüman mazlum kadınlardan ne kadar sözedilip, hatırlandı! Gözler önünde canlar giderken seyirci kalan iki yüzlü batı ve maalesef İslam alemi birkaç söylem ve haberlerin dışında hemen her şeyi unutmaya başlıyoruz. Ya da alışıyoruz.

Rabbimizin merhametine sığınıyorum.Tevbe 38-39 ayetleri mushafta biliyorum. Kişi olarak elimden dil ile dua ve müşterek bazı protestolara katılım dışında bir şey yapamamanın ızdırabı ile kahrolsam da, en azından etrafımdaki canlara, yüreklere dokunup hayra çağırabilmenin, bunu yayabilmenin umuduyla tekrar toparlanıyorum.

Yeni Zelanda' daki Camilere saldırıya, zulme karşı müslüman ve gayrımüslim halkın çoğunun direnişini kıskanarak, imrenerek izledim ve hamdettim. Kadın başkanlarının tutumu ve hanımların başlarını örtüp camilerde müslümanlara destek oluşlarını görünce, Rabbin razı olduğu kulluk ile şereflensinler diye dua ettim mutlulukla... Bazen şer sandığımız şeylerde bilemeyeceğimiz hayırlarla karşılaşmak güzel... Artık yerimizi alacak kavimler gelir mi diye hüznü elden bırakmadan umut ve korkular arası bir his  işte ...

Filistin'de şehit olan Meryem kızımızın şahsında, Mısır'da Esma, Doğu Türkistan'da Zeynep anamız, Afganistan'da Afiyet kardeşimiz, Arakan, Patani, Suriye'deki  işkenceye maruz  kalan yüzlerce kadınlarımız, ülkemdeki geçmişten günümüze kadar şehit  bacılarımız, ninelerimiz, adını sayamadığım bütün mazlum beldelerdeki kardeşlerimize, çocuklarımıza, son olarak Yeni Zelanda'da şehit olan kardeşlerimiz için bir dua, bir izimiz olsun satırlarla...

Elli tohum düşer toprağa, beşbin, ellimilyon fidan olur inşaallah!

Bütün kızlarımıza ithaf olsun...

HEPİMİZ MERYEMİZ!

Zulme karşı sessiz çığlık!

Diklenmeden dik duruş!

İffetli, faziletli, erdemli...

 

Bir eksilirse, bin artan! 

Meryem olmak her kişi değil,

Meryem kişi kârı!

 

Hanne'lerin, annelerin gözbebeği 

Ciğerparesi, adadıkları...

Adanmışlığın adı Meryem!

 

Bizde Hanneler bitmeyecek!

Zalimler ordusuna bir Meryem 

Binlerce İsa'nın, Musa'nın, Yusufun, Muhammed'in habercisi...

 

Meryemlerin sessiz âhı!

Yerinden oynatır dünyayı!

Meryem olmak kolay değil!

 

Meryemlik sonlu değil.

Kıyamete dek Meryemler bitmeyecek!

Ey Meryem şehadetin kabul olsun...

 

Hz.Meryem, Hz Hanne, Hz.Hatice, Hz.Ayşe, bütün erdemli kadınlar komşun olsun!

Mekanın cennet olsun!

Bize de and olsun! Ahdimiz olsun!

 

Kızlarımız adanmış Meryem olsun!

Her an vahiy sığınağımız olsun....

"Sakın, Allah´ı, zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Yalnız onlarla hesaplaşmayı gözlerin şaşkınlıktan donakalacağı bir güne erteliyor." (İbrahim 42)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN