Her gün 5 vakit eylemdeyiz!

Namazımızı bir eylem bilinciyle, dönüştürücü, diriltici bir tevhid öğretisi bilinciyle ikame edelim. Namazımızı; İbrahim (a. s.)'ın, Şuayb (a. s.)'ın, Muhammed (a. s.)'ın namazları gibi hayatta ve mücadelede karşılığı olan bir ubudiyyet eylemi olarak ikame edelim.

19-06-2013


İslam ve Hayat

İslamvehayat.com olarak "Kıyama Duran Adam" adı altında bir eylem çağrısında bulunuyoruz:
 
Bu bir eylem çağrısıdır. Bir “Tevhid eylemi” olan namaza çağrıdır.
 
Bu, ilk insanlardan bugüne yeryüzünde ara verilmeden sürdürülen bir eyleme katılma ve bu eylemin bilincinde olma çağrısıdır. Gelin hep birlikte batılın ve münkerin her türünden yüzümüzü çevirip, yalnızca  Âlemlerin Rabbi’ne yönelelim ve her türlü batıla, tuğyana, put ve putçuluğa ve münkere karşı bir tevhidi duruş öğretisi ve eylemi olan namazla kulluğa yükselelim.
 
Namazımızı bir eylem bilinciyle, dönüştürücü, diriltici bir tevhid öğretisi bilinciyle ikame edelim. Namazımızı; İbrahim (a. s.)'ın, Şuayb (a. s.)'ın, Muhammed (a. s.)'ın namazları gibi hayatta ve mücadelede karşılığı olan bir ubudiyyet eylemi olarak ikame edelim. Gelin “Kıyama Duran Adam” eylemimizi hep birlikte toplumsal bir harekete dönüştürelim.
 

Etiketler : #Her   #gün   #5   #vakit   #eylemdeyiz!   
YORUMLAR
  • taha   30-06-2013 20:00

    Allah razı olsun kardeşim.

  • A.Araf arat   22-06-2013 16:47

    iktibas sitesinde yazdığım "Duruş" yazısını okumanızı isterim..

  • Kemal Songür   20-06-2013 23:35

    ''Kıyama duran adam'' zalimlerin korkulu rüyası, mazlumların umududur.. ''kıyama duran adam'' dost olmanın, adam olmanın, güvende olmanın/güven vermenin, hasbi olmanın, tek yüzlü olmanın, dosdoğru olmanın, hayata müdahil olmanın, itminan olmanın, haddi bilmenin, Rahman'a kulluğun idrakinde olmanın adıdır/ölçüsüdür. Dünyada izzete, ahirette felaha ulaşabilenler ''kıyama duran adam'' lardır.

  • TALHA   20-06-2013 17:29

    Birbirimize daima böle hakkı ve sabrı tavsiye edip salih amellerde bulunan ve hüsran içerisinde olmayan mü'minlerden olmamız duasıyla, eylem kararını alan kardeşimizden Allah razı olsun!!!

  • selman   20-06-2013 08:27

    çok müthiş bir çağrı, çok güzel düşünmüşsünüz Allah razı olsun

  • Süleyman   20-06-2013 07:58

    Allah razı olsun. Davetinize icap ediyor ve aynı zamanda yakınlarıma çağrıda da bulunuyorum. Böylece namazın gerçek anlamını yaşatmış oluruz inşallah.

  • osman   20-06-2013 06:44

    Modernizmin üzerimizdeki zincirlerini her geçen gün daha da arttırmaya çalıştığı bu dönemde üzerimizdeki sanal ağırlıkları atıp gerçek kulluğumuzu yüklenmeye kim hayır diyebilir ki..

  • Ali DURMUŞ   20-06-2013 06:24

    Ey Müslümanlar, kardeşlerimiz... Karşımızda jakoben laik veya militarist sosyalist anlayışın bir direnç unsuru olduğunu bizlere gösterip de, kökenleri taa Sokrates'e dayanan ve insanların etik kararlara kendi cahil aklıyla karar vermesine teşvik eden ve insanı azdıran demokrat cumhuriyete koşarak gitmemizi bekleyen kurgulu/kurgusuz oyunlara gelmeyelim! Bizler bunlardan beriyiz... Zulmedenler tabii ki zulümlerinden devam edeceklerdir, bizler de dik duruşumuza namazla; kıyamla devam etmeliyiz. Namazı ve secdeyi, yalnızca Rabbimiz için kılmalı ve dik durmalıyız... Namazın bizleri birleştirmesi için gayret etmeliyiz. Birbirimizi çok ama çok sevmeliyiz. Özlemeliyiz, hasret duymalıyız. Niçin mi? Güçlü olmak için, Rabbimizin o kopmaz dediği ipe sarılabilmek için, modern yaşamın dayatmalarından, vahyin huzuruna erişebilmek için. Bu çağrının hayra vesile olması tabii ki duamızdır; Allah bu duayı fiili olarak da edebilmeyi nasip etsin...

  • Rıdvan dinçer   19-06-2013 21:49

    Kıyama durmak , batıldan beri olmak sadece ibrahimi bir örnekliğe hapsedilemez''gerek islam karşıtı gerek islam kullanılarak putlaştırılan değerler meşrulaştırılmaya çalışılır .,üretilen tüm putlardan ve tapıcılarının sembolik duruşlarına karşı dik durmayı , karşılığında ilahi rızayı elde etmek için ,kıyamda duran "adem ,,olmak sorumluluğumuzdur.rabbimiz kıyama duracakların artmasına bizleri vesile kalsın.

  • o.durgun   19-06-2013 21:48

    Batıl davalar uğruna yaşadığı hayattan ödünler vererek toplumları helake sürüklemede öncü olan insanların sayısının arttığı bu günlerde Allah'ın dini adına çokluk kompleksine kapılmadan davasında samimi olan müslümanların sayılarının artarak çığ gibi büyüyüp zalimin, tağutun, despotizmin kalbine hançeri vuracağı günler yakındır İşaallah... Hurafelerden arınmış, sahih bir din anlayışını yıllardır okuyucusuna iletmede taviz vermeden, söylemek istediğini evirip çevirmeden, misyonu ve vizyonu ile ufuk açıçı düşündürücü haberleri, makaleleri ile bizlere katkılar sağlayan sitenizin yapmış olduğu çağrısını duruşunu kaybetmiş sisteme entegre olmuş yoldaki işaretlerini karıştırarak farklı yollara girmişlerde bir çıkış yolu olması temennimizdir. Selamlar...

  • asım   19-06-2013 21:25

    Öncelikle bu çağrınıza yürekten katıldığımı bildirmek istiyorum. Herkes bir şeyler için duran adam olurken,biz iman edenler olarak her türlü batıl ve merkeze Allah'ı almayan duruşlardan beri olduğumuzu ve yalnız alemlerin Rabbi olan Allah istediği için ayakta/kıyamda duracağımızı ilan etmek isteriz. Yuh olsun sizede Allah'tan başka kendileri için duran adam olduklarınıza da.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN