Hizbullah'ın eski liderinden Nasrallah'a eleştiri

Hizbullah'ın eski genel sekreteki Subhi el Tufeyli, Nasrallah'ın ne yapmaya çalıştığını anlayamadığını söyledi. '1.3 milyarı (Sünni Müslümanlar) bize karşı savaşa davet ettik' dedi.

09-06-2013


Hizbullah'ın eski genel sekreteki Subhi el Tufeyli, Nasrallah'ın ne yapmaya çalıştığını anlayamadığını söyledi. '1.3 milyarı (Sünni Müslümanlar) bize karşı savaşa davet ettik' dedi.IncaNews'te yer alan habere göre; Hizbullah'ın eski genel sekreteri Subhi el Tufeyli'den, Hasan Nasrallah'a eleştiri geldi. El Tufeyli, el Arabiya televizyonuna verdiği röportajda, Lübnanlı Şii grubu Suriye'de çatışmalara katıldığı için eleştirdi.

Eski genel sekreter, Hizbullah'ın bütün dünyayı provoke ettiğini söyledi.

El Tufeyli, Nasrallah'ın Suriye'de kendi grubuyla farklı düşünen muhaliflere neden meydan okuduğunu anlayamadığını söyledi. "Sanki 1.3 milyar Sünni Müslümanı bize karşı savaşa davet ediyor gibi, bizden farklı olan grupları Suriye'de bize karşı savaşa çağırdık" dedi.

Hizbullah'ın Kusayr'da büyük kayıplar verdiğini kabul ettiğini söyleyen el Tufeyli, Hizbullah'ın Kusayr'a ancak muhaliflerin cephane sıkıntısı nedeniyle geri çekilmesinden sonra girebildiğine dikkat çekti.

Hizbullah ve Suriye'nin bir zafer olarak sunduğu gelişmenin doğru olmadığını ima eden el Tufeyli, "Kusayr'da yenecek gerçek bir güç yoktu" diye konuştu.

Şii din adamı, Hizbullah'ın bir direniş partisi olarak bütün İslam dünyasını birleştirme projesinin çöktüğünü de söyledi. El Tufeyli, Hizbullah'ın artık ümmeti savunan bir parti olmaktan çıktığını, aksine ümmetin başına bela olduğunu vurguladı.
Hizbullah'ın mezhep savaşı başlattığını ve şiddetli bir fitne döneminin kapısını açtığını ifade eden el Tufeyli, grubu tümüyle İran'ın kontrol ettiğini ve militanların Suriye'de savaşa girmesinden sorumlu olduğunu dile getirdi.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Hizbullah'ın   #eski   #   #liderinden   #Nasrallah'a   #eleştiri   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN