Hutbe: Cahiliyye putunu anma bayramı

Yüksel Yılmaz, bu haftaki hutbesini putçuluğun öne çıktığı 19 Mayıs günündeki kutlamalara ayırdı. Hutbeyi dikkatlerinize sunuyoruz:

19-05-2016


Çevremizi saran cahiliyye (İslam dışı yaşam biçimi ve düzeni) somut bir şekil de tüm kurumlarıyla karşımızda bulunmaktadır. Cahiliyyenin ortaya koyduğu yeni ilahlar ve rabler ve onları anma ve kutsama, kurtarıcı görme, en iyisini o sahte ilah ve rablerin bileceğini sanma ve Onların hediye ettikleri süslenmiş cahiliyye bayramları/törenleri kutlanmaktadır.

Cahiliyyenin içindeki toplum da menfaatleri/çıkarları gereği bu sistemi beslemekte ve ayakta kalmasını sağlamaktadır. Cahiliyyenin bir çarkı olmayı tercih etmektedirler. Cahiliyyenin çarklarında sıkışmış kalmış Allah’ın kendisine verdiği hidayeti, dalalete tercih etmiş olan söz de Müslümanlar bugünleri tören yerine toplumun damarlarına iyice yerleşsin diye bayram ilan etme hem de günlerce sürecek ve her yer de aktif bir şekilde kutlanması sağlanmaktadır.

Cahiliyye karşı alternatif hatta daha üstün bir yaşam biçimini/düzenini hâkim kılmadığımız sürece bizi daha fazla saracaktır. Cahiliyyenin istediği insan modeline karşın islamın istediği insan modelini ortaya koymalı ve Modern/çağdaş insan/genç modellerinin oluşturduğu cahiliyye toplumu yerine Allah’tan başka ilah ve rab kabul etmeyen insan/genç modellerin oluşturduğu islam toplumunu oluşturmalıyız.

Etiketler : #Hutbe:   #Cahiliyye   #putunu   #anma   #bayramı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN