Hz. İsa, "İsa Allah'ın oğludur" diyenlerin iç meselesi değildir!

"İsa Allah'ın oğludur" diyerek büyük bir şirkin içerisinde bulunan hristiyan inanç sahiplerini, Tevhid Peygamberi olan Hz.İsa'ya davet etmesi gereken Görmez'in hakikati görmez tavrı dikkat çekiciydi. Görmez, "Ben İsa'nın doğum günü tartışmalarına girmem o Hristiyanların iç meselesidir" dedi.

31-12-2012


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, net olmayan, kimseyi ürkütmeyen açıklamalarda bulundu. "Ben İsa'nın doğum günü tartışmalarına girmem o Hristiyanların iç meselesidir" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Görmez, yılbaşı kutlamaları ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görmez, “Gönül ister ki her yılbaşı bizim iç içe geçmiş muhasebelerimizi yaparak insanlığımızı yeniden kurduğumuz bir milat olsun. Benim gönlümden geçen yılbaşı böyle bir yılbaşıdır.” dedi.

Her yılbaşından iki hata yapıldığını aktaran Görmez, şöyle devam etti: “Hem bilgi olarak hem uygulama olarak iki hatayı yapıyoruz. Birincisi Noel ile yılbaşını birbirine karıştırıyoruz. Tamamen Hristiyanlığın bir simgesi haline gelen Cristhmas dediğimiz Hz. İsa'nın doğum ayininin gerçekleştiği 24 Aralık ve 25 Aralık, bazı yerlerde de 26 Aralık'a uzanan tarihlerde kutlanan Hristiyanlığın Noel'i ile, ki Hz. İsa'nın doğumu Batı kiliselerinde 24–25 Aralık, Doğu kiliselerinde 6 Ocak'tır. Luka İncili'ne göre ise Hz. İsa dünyaya geldiğinde mevsim kış mevsimi değildir, bilakis çobanların kuzularını otlattığı bahar mevsimidir. Ben o tartışmaya girmek istemem. O Hristiyanlığın kendi iç tartışmasıdır. 24–25 Aralık Batı kiliselerinde Hz. İsa'nın doğumu olarak kabul edilen Noel Bayramı'dır. Bu ayrı bir şeydir yılbaşı ayrı bir şeydir.”

Görmez, ülkemizde ve dünyada her iki uygulamanın birbirine çok yakın olduğu için karıştığını kaydetti. Görmez, “Türkiye'de maalesef tamamen Noel'in bir parçası olan Noel Baba, çam ağacı, ışıklandırmalar… Bunlar yılbaşına taşınarak Noel ile yılbaşı ikisi birbirine karışıyor.” ifadesini kullandı.

Görmez'in yılbaşı tercih ve kutlamalarına üstü örtülü kapı aralayan bu açıklamaları, devletin dini kontrol altına altına almak için kurduğu Diyanetin misyonuna uygun şekildeydi...

Ayrıca "İsa Allah'ın oğludur" diyerek büyük bir şirkin içerisinde bulunan hristiyan inanç sahiplerini, Tevhid Peygamberi olan Hz.İsa'ya davet etmesi gereken Görmez'in hakikati görmez tavrı dikkat çekiciydi. Görmez, "Ben İsa'nın doğum günü tartışmalarına girmem o Hristiyanların iç meselesidir" dedi.

Mehmet Görmez'in hatırlaması gereken ayetler:

Tevhid Peygamberi Hz.İsa(s) Mü'minlerin, Müslümanların meselesidir.

"Andolsun, "Şüphesiz Allah, Meryem oğlu Mesih'tir" diyenler küfre düşmüştür. Oysa Mesih'in dediği (şudur:) "Ey İsrailoğulları, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a ibadet edin. Çünkü O, kendisine ortak koşana şüphesiz cenneti haram kılmıştır, onun barınma yeri ateştir. Zulmedenlere yardımcı yoktur." (5/Maide 72)

"Gönderilen peygamber, Rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti, mü'minler de iman ettiler. Onlardan her biri Allah'a, O'nun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine iman ettiler. (Biz de onun için) Allah'ın peygamberlerinden hiç birini ayırmayız (hepsine inanırız). Onlar 'işittik, itaat ettik; ey Rabbimiz mağfiretini niyaz ederiz, dönüş yalnızca sanadır' dediler." (2/Bakara 285)

“………. (Biz de onun için) Allah'ın peygamberlerinden hiç birini ayırmayız (hepsine inanırız). Onlar 'işittik, itaat ettik; ey Rabbimiz mağfiretini niyaz ederiz, dönüş yalnızca sanadır' dediler." (2/Bakara 285)

“İsa, onlarda inkârı sezince, dedi ki: "Allah için bana yardım edecekler kimdir?" Havariler: "Allah'ın yardımcıları biziz; biz Allah'a inandık, bizim gerçekten müslümanlar olduğumuza şahid ol" dediler. "Rabbimiz, biz indirdiğine inandık ve elçiye uyduk. Böylece bizi şahidlerle beraber yaz."” (3/Al-i İmran 52,53)

“Ey iman edenler, Allah'a, elçisine, elçisine indirdiği kitaba ve bundan önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve ahiret gününü inkar ederse, şüphesiz uzak bir sapıklıkla sapıtmıştır.” (4/Nisa 136)

(Haber-Yorum: Hamza Er)

Etiketler : #Hz.   #İsa   #   #İsa   #Allah'ın   #oğludur   #diyenlerin   #iç   #meselesi   #değildir!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN