Hz. Peygamber'e hakaret eden filmi gösterecek sinemayı protestoya davet

Hz. Peygamber'e çirkince ve alçakça hakaretler içeren karikatürleri konu alan bir film bugün (Cumartesi) 28. Film Festivali kapsamında, Saat 16:00'da Beyoğlu sinemasında gösterilecek.

11-04-2009


Hz. Peygamber'e çirkince ve alçakça hakaretler içeren karikatürleri konu alan bir film bugün (Cumartesi) 28. Film Festivali kapsamında, Saat 16:00'da Beyoğlu sinemasında gösterilecek. 
 
Hz. Peygamberi ve Müslümanları tahkir ve tezyif eden "Aptallar tarafından sevilmek zor iş" adlı bu filmi gösteren sinemayı, bu festivalin sponsoru olan Akbank'ı şiddetle lanetlerken, bütün müslüman kardeşlerimizi, İstiklal caddesi: No: 140/C adresinde bulunan ve filmi gösterime sunan sinemanın önünde düzenleyeceğimiz protestoya katılmaya davet ediyoruz.

Saat: 15:00

Buluşma yeri: İstiklal Caddesi Ağa Camii

Film Festival tanıtımında film ile ilgi verilen bilgi:

Bu film, adını Fransa'da yayınlanan popüler mizah dergisi Charlie Hebdo'da çıkan bir karikatürden alıyor. Karikatürde Hz. Muhammed, başını ellerinin arasına almış, köktendincileri kastederek "Aptallar tarafından sevilmek ne zor iş", diyor. Dergi, Müslümanların uluslararası tepkilerine cevaben yayımladığı bu karikatürün yanına Danimarkalılar'ın ünlü on iki karikatürünü de iliştirdi. Ama sonra, Charlie Hebdo'nun yayın yönetmeni Philippe Val'e karşı, Paris Büyük Camii, Dünya Müslümanlar Cemiyeti ve Fransa İslami Örgütler Birliği bir dava açtı. Film, bu sıradışı davayı, aralarında gazetecilerin, avukatların, tanıkların, davacıların, politikacıların ve Müslüman önderlerin de bulunduğu tüm kilit isimleriyle birlikte inceliyor.

(Kaynak: Vel Fecr)

Etiketler : #Hz.   #Peygamber'e   #hakaret   #eden   #filmi   #gösterecek   #sinemayı   #protestoya   #davet   
YORUMLAR
  • zümer   13-04-2009 18:19

    allah herşeyi en iyi bilir onların cezasını en iyi bir şekilde verecektir

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN