Hz. Peygamberi doğru anlamak, zulmü ve adaleti doğru anlamaktır

TOKAD Niksar Temsilciliğinin seminerler dizisine bu hafta “Hz. Peygamber’i Doğru Anlamak” başlıklı seminerle devam edildi.

27-11-2011


TOKAD Niksar Temsilciliğinin seminerler dizisine bu hafta “Hz. Peygamber’i Doğru Anlamak” başlıklı seminerle devam edildi.

Semineri sunan Necati KOÇAK, konuşmasına Hz. Peygamber’i doğru anlamanın Müslümanlar açısından önemine vurgu yaparak başladı. Günümüzdeki birçok yanlış inancın, anlayışın, düşüncenin ve davranışın temelinde Hz. Muhammed’i yanlış anlamanın olduğunu söyleyen KOÇAK; esasında Kur’an’ı doğru anlamamanın beraberinde yanlış bir peygamber tasavvurunu getirdiğini belirtti. 

Risalet öncesi cahiliyesi ile günümüz modern cahiliyesi arasındaki benzerliklerden örnekler veren KOÇAK, Hz. Muhammed’in kendi dönemindeki insanları cahiliyenin bataklığından, İslam’ın aydınlığına ulaştırmak için çaba gösterdiğini söyledi. Bu anlamda Hz. Muhammed’in misyonunun kendi dönemi ile sınırlı olmadığını, günümüz modern cahiliyesine karşı da risalet misyonunun devam ettiğini belirtti.

Daha sonra “Hz. Muhammed’i doğru anlamak Kur’anı doğru anlamaktır. Zira O, yaşayan Kur’an’dır. Eğer Kur’an varsa O, hala yaşıyor demektir. Hz. Muhammed’i doğru anlamak; hayatı doğru anlamaktır. Hz. Muhammed’i doğru anlamak; insanı doğru anlamaktır. Dünyayı doğru anlamaktır. Hz. Muhammed’i doğru anlamak; ahireti doğru anlamaktır. Hz. Muhammed’i doğru anlamak; tağutu, zulmü ve adaleti doğru anlamaktır. Hz. Muhammed’i doğru anlamak; mücadeleyi ve sabrı doğru anlamaktır. Hz. Muhammed’i doğru anlamak; kendimizi doğru anlamaktır. Zira O bizim için üsve-i hasenedir” diyerek konuşmasına devam eden KOÇAK, O’nun hayatın her alanında insanlar için “en güzel örnek” olduğunu vurguladı.

Hz. Muhammed’in Kur’an’da belirtildiği gibi bizler için bir model olduğunu; bizlerin ise tüm insanlık için model olmamızın Rabbimiz tarafından istendiğini ifade etti. Peygamberin model olma misyonunun kendi dönemi ve çevresi ile alakalı şekilsel uygulamalar için söz konusu olamayacağını, O’nun model olma misyonunun vahyin şahitliğinin gerçekleştirilmesiyle mümkün olabileceğini vurguladı. “Dolayısıyla O’nun tüm uygulamalarındaki maksadı iyi anlamalıyız. Yoksa sünnet adı altında O’nun misyonunun tam tersi bir davranış içerisinde olabiliriz” tespitinde bulunan KOÇAK, son olarak Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine yönelik eleştirilerde bulundu. Bu tür etkinliklerde O’nun tek taraflı olarak sadece birkaç yönünün öne çıkarıldığını ancak toplumsal hedeflerinin ve ıslahatçı misyonunun ise göz ardı edildiğini söyledi. KOÇAK “Eğer Kur’an ışığında ve Hz. Muhammed önderliğinde çağımızda haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı hakkın ve adaletin taşıyıcıları olmak istiyorsak, bunun yolu Hz. Muhammed’i doğru anlamaktan geçer” diyerek konuşmasını tamamladı.

Necati KOÇAK, konuşmasının sonunda dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı ve program sona erdi.

(Haber: Hilal Çetin)

Etiketler : #Hz.   #Peygamberi   #doğru   #anlamak   #   #zulmü   #ve   #adaleti   #doğru   #anlamaktır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN