İHH'dan Pakistan'a yardım eli

Türkiyeli yardım kuruluşları Pakistan’daki sel bölgelerinde ağırlığını koymaya başladı. İslamabad’da kazanlarda pişirilen yemekler, hızlı bir şekilde sel bölgeleri Muzafferabat, Revalpindi ve Haripur’daki selzedelere ulaştırılıyor. Günlük 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtılıyor.

20-08-2010


Pakistan Ramazan ayına yaralı girdi. Yaşanan sel afetinden 2 bin insanın öldüğü 6 milyon insanın evsiz kaldığı Pakistan’da umutlar dışarıdan gelecek yardımlara bağlandı.

Yardım kuruluşları, yaraların sarılması için çalışmalarına devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, selin meydana geldiği bölgelerde yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Başkent İslamabad’da kazanlarda pişirilen yemekler, hızlı bir şekilde sel bölgeleri Muzafferabat, Revalpindi ve Haripur’daki selzedelere ulaştırılıyor.

Günlük 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtılıyor. İHH ekipleri, bir yandan da kumanya ve giysi yardımları dağıtıyor. Bu yardımlar Pakistan’dan temin ediliyor. Selden milyonlarca insan etkilendi. Daha fazla yardımın ulaşması için Türkiye’den yardım malzemelerinin gönderilmesi gerekiyor.

İHH Pakistan’a acil yardım malzemeleri götürecek bir kargo uçağı gönderme hazırlıklarını sürdürüyor. Kargo uçağı için bebek maması, ilaç, gıda ve tekstil malzemesi toplanıyor.

Vakfın acil yardım sorumlusu Yaşar Kutluay, malzemenin tamamlanması için hayırsever iş adamlarından destek beklediklerini söyledi. Kutluay, bir doktor heyetinin de kendileriyle Pakistan’a geleceğini belirtti.

Bu arada Keşmir Cumhurbaşkanı Raja Zulkarnain, sel bölgesindeki acil yardım çalışmalarından dolayı İHH İnsani Yardım Vakfı’na bir teşekkür plaketi takdim etti.

Etiketler : #İHH'dan   #Pakistan'a   #yardım   #eli   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN