İHH ekipleri sel bölgesinde

İHH İnsani Yardım Vakfı selin vurduğu Tekirdağ’ın Saray İlçesi'ne bağlı Bahçeköy köyüne acil yardımda bulundu. Sabah erken saatlerde yola çıkan İHH ekipleri bölgeye ulaşır ulaşmaz köylülere yardımlarını dağıtmaya başladı.

08-09-2009


İHH İnsani Yardım Vakfı selin vurduğu Tekirdağ’ın Saray İlçesi'ne bağlı Bahçeköy köyüne acil yardımda bulundu. Sabah erken saatlerde yola çıkan İHH ekipleri bölgeye ulaşır ulaşmaz yaraları sarmak için köylülere yardımlarını dağıtmaya başladı.

İHH ekipleri; evleri yıkılan ailelere 200 battaniye ve içerisinde temel gıda maddelerinin bulunduğu 100 kumanya paketi dağıttı. Sel sebebiyle bölgede susuzluk had safhada yaşanıyor. Köylülerin su ihtiyacını karşılamak için İHH tarafından bölgeye 2 bin adet 5 litrelik su, (10 ton su) gönderildi.

İHH ekipleri afet mağdurlarına ayrıca 280 bayan pantolon, 65 eşofman, 220 bayan tişörtü, 60 bayan etek, 235 erkek pantolon, 100 erkek kazak ve 300 erkek tişört dağıttı.

İHH’dan yapılan açıklamada acil yardım ekibinin bölgeye gönderildiği, afet mağduru köylülere yönelik yardımların devam edeceği bildirildi. Açıklamada ihtiyaçların yerel yetkililerin ve bölge jandarma komutanlığın verdiği bilgiler doğrultusunda hazırlandığı bildirildi.

Tekirdağ’da ne olmuştu?

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'ne bağlı Bahçeköy ve Güngörmez köylerinin yakınından geçen Kambursöğüt Deresi, aşırı yağışlar nedeniyle gece 03.30 sıralarında taştı. Taşkın, iki köydeki çok sayıda evi sular altında bıraktı. Bazı ağıllarda bulunan büyükbaş hayvanlar telef oldu.

Saray İlçesi'nde de su baskınları hasara neden oldu. İlçeye bağlı bir çok köyde evler ve çiftlikler sular altında kaldı. Güngörmez köyü mevkinde bulunan ve sular altında kalan bir hayvan çiftliğinde 5 kişi kayboldu. Öğlen saatlerine kadar ancak 3'ünün cesedine ulaşıldı. Bahçeköy'de ise iki kişi hayatını kaybetti.

Etiketler : #İHH   #ekipleri   #sel   #bölgesinde   
YORUMLAR
  • HUSEYİN SASMAZ   13-09-2009 14:48

    Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti, Sel Felaketinde Ölenlere Allah'tan Rahmet ve Ailelerine Başsağlığı Diler Türkiye'de yağan ve özellikle Marmara bölgesinde etkili olan şiddetli yağmurlar sonucunda 09 Eylül 2009'da yaşanan sel felaketi, 32 kişinin ölümüne, 8 kişinin kaybolmasına, büyük maddi kayıplara yol açmıştır. Bu bağlamda Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti aşağıdaki hususları vurgular: 1.Öncelikle bu sel felaketi sonucunda ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diler. 2. Başta ölenlerin aileleri olmak üzere bu sel felaketinde mağdur olanların tüm maddi zararlarının devlet tarafından tazmin edilmesini talep eder. 3. Bu tür afetlerin sonucunda bir daha böylesi ölümlerin ve maddi zararların yaşanmaması için ilgili devlet yetkililerinden gerekli önlemlerin eksiksiz olarak önceden almasını talep eder. 4. Son olarak sel, deprem ve yangın olmak üzere bu tür yaşanan tabii afetlerin özelde Türkiye'de ve genelde dünyadaki Müslümanlar için Allah [Azze ve Celle]'den bir uyarı ve imtihan olduğunu idrak edip bundan sonraki yaşamlarını Allah'ın emir ve yasaklarına göre düzenlemelerini temenni eder. ٱلَّذِينَ إِذَآ أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا للَّهِ وَإِنَّـآ إِلَيْهِ رَاجِعونَ "Onlar ki kendilerine bir musibet isabet ettiğinde şöyle derler: Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz." [el-Bakara 156] Yılmaz Çelik حزب التحرير Hizb-ut Tahrir Resmî Sözcüsü Türkiye Vilâyeti

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN