İHH'nın Filistin'e yönelik yardımları arttı

“Filistin İçin Şifahen Değil Acilen Yardım” kampanyamızın başladığı 6 Şubat’tan bu yana bölgeye gönderilen nakdi yardımın miktarı 1 milyon doları geçti. Hayırsever Türkiye halkının bağışlarından oluşan bu para Filistin için ilaç, yemek, ışık ve hayat oldu.

07-03-2008


Siyonist İsrail'in işgali altında bulunan Filistin’de yaraların sarılması için gönderilen yardımların miktarı ciddi şekilde artırıldı. “Filistin İçin Şifahen Değil Acilen Yardım” kampanyamızın başladığı 6 Şubat’tan bu yana bölgeye gönderilen nakdi yardımın miktarı 1 milyon doları geçti. Hayırsever Türkiye halkının bağışlarından oluşan bu para Filistin için ilaç, yemek, ışık ve hayat oldu.

İsrail dünyanın gözleri önünde abluka ve ambargo altında tuttuğu Gazze halkına saldırı üzerine saldırı gerçekleştirirken İHH İnsani Yardım Vakfı, boş durmadı.  6 Şubat Çarşamba günü “Filistin İçin Şifahen Değil Acilen Yardım” kampanyasını başlatan vakfımız, bu kampanya çerçevesinde toplanan bağışları bölgeye gönderdi. Kampanyanın başladığı günden bugüne kadar toplanan 1 milyon dolar bağış bölgeye ulaştırıldı. 

Hayırsever Türkiye halkı duyarsız kalmadı

Filistin’de yaşanan drama hayırsever Türkiye halkı duyarsız kalmadı. Gazze’de yaşanan dramı yakından takip eden hayırseverler, bağışlarıyla yaraları sarmaya çalıştı. Bu bağışlar Filistin halkı için ilaç, yemek, ışık ve hayat oldu. İsrail’in Gazze halkına yönelik ambargo ve ablukası devam ettiği sürece başlatmış olduğumuz kampanya devam edecek.

Gazze’deki insani durum ağırlaşıyor

Filistin’in Gazze bölgesini aylardır ambargo ve abluka altında tutan İsrail’in son bir hafta içinde kanlı saldırılarını artırdı. 2008 yılının başından beri İsrail saldırıları sonucu 300 Filistinli hayatını kaybetti. Son bir haftada yapılan saldırılarda da 110 kişi öldürüldü. İsrail, dünyanın gözleri önünde hem öldürüyor hem de uyguladığı ambargo ve abluka ile bölgeyi bir açık hava cezaevi haline getiriyor. İsrail, bölgeden çekilirken bile geride bir enkazı bırakarak çekiliyor.

Gazze’deki hastaneler elektrik kesintisi ve ilaçsızlık sebebiyle zor şartlarda hizmet vermeye çalışıyor. Yüzlerce yaralı hastanelerde tedavi olmayı bekliyor. Mısır, bu yaralıların ancak sınırdaki küçük hastanelerde tedavi olmasına izin veriyor. Yakıt yetersizliği de had safhada. İnsanlar, gıda ihtiyaçlarını da Mısır sınırından temin etmeye çalışıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı
Adres: Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No:3 Pk. 34230 Fatih / İstanbul
Telefon: +90 212 6312121 Faks: +90 212 6217051  
Web:
www.ihh.org.tr   E-mail: [email protected]

Etiketler : #İHH'nın   #Filistin'e   #yönelik yardımları   #arttı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN