İhvan liderlerine tutuklama kararı

Mısır savcılığı, Müslüman Kardeşler mürşidi Muhammed Bedii ile bazı yönetecileri hakkında tutuklama kararı çıkardı. Mısır başsavcılığı, Müslüman Kardeşler mürşidi Muhammed Bedii ile örgütün önemli isimlerinden Muhammed Baltacı, İssam Uryan ve Saffet Hicazi hakkında tutuklama kararı çıkarttı. Ayrıca İhvan'ın eski mürşitlerinden Muhammed Mehdi Akif, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcıları Hayrat Şatır ve Reşad Beyyumi, Hürriyet ve Adalet Partisi Başkanı Muhammed Saad el-Katatni hakkında da 15 günlük ihtiyati hapis kararı verildi. Muhammed Bedii hakkındaki kararın pazartesi günü yaptığı konuşmada protestoları tahrik ettiği gerekçesiyle alındığı öne sürülüyor. Tura Cezaevinde sorgulanan İhvan liderleri, kendilerine yöneltilen "Müslüman Kardeşler Teşkilatı merkezine yaklaşanlara ateş açmaları ve silahlanmaları yönünde 250 İhvan destekçisini teşvik ettikleri" suçlamalarını reddetti. Selefilerin önde gelen liderlerinden Hazım Salah Ebu İsmail hakkında da aynı suçlamayla 15 günlük ihtiyati hapis kararı çıkarıldı. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: MURSİ GÜVENDE Mısır Dışişleri Bakanlığı ise cunta tarafından devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında ''Mursi, şu an güvenli bir yerde ve kendisine herhangi bir suçlama yöneltilmiş değil'' açıklamasında bulundu.

11-07-2013


Mısır savcılığı, Müslüman Kardeşler mürşidi Muhammed Bedii ile bazı yönetecileri hakkında tutuklama kararı çıkardı.
 
Mısır başsavcılığı, Müslüman Kardeşler mürşidi Muhammed Bedii ile örgütün önemli isimlerinden Muhammed Baltacı, İssam Uryan ve Saffet Hicazi hakkında tutuklama kararı çıkarttı.
 
Ayrıca İhvan'ın eski mürşitlerinden Muhammed Mehdi Akif, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcıları Hayrat Şatır ve Reşad Beyyumi, Hürriyet ve Adalet Partisi Başkanı Muhammed Saad el-Katatni hakkında da 15 günlük ihtiyati hapis kararı verildi.
 
Muhammed Bedii hakkındaki kararın pazartesi günü yaptığı konuşmada protestoları tahrik ettiği gerekçesiyle alındığı öne sürülüyor
 
Tura Cezaevinde sorgulanan İhvan liderleri, kendilerine yöneltilen "Müslüman Kardeşler Teşkilatı merkezine yaklaşanlara ateş açmaları ve silahlanmaları yönünde 250 İhvan destekçisini teşvik ettikleri" suçlamalarını reddetti.
 
Selefilerin önde gelen liderlerinden Hazım Salah Ebu İsmail hakkında da aynı suçlamayla 15 günlük ihtiyati hapis kararı çıkarıldı.
 
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: MURSİ GÜVENDE
Mısır Dışişleri Bakanlığı ise cunta tarafından devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında ''Mursi, şu an güvenli bir yerde ve kendisine herhangi bir suçlama yöneltilmiş değil'' açıklamasında bulundu.
 
(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #İhvan   #liderlerine   #tutuklama   #kararı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN