İhvan yöneticisi gözaltında işkenceyle katledildi

Mısır polisi tarafından gözaltına alınan İhvan yöneticilerinden işadamı Tarık Halil, işkence sonucu katledildi.

03-07-2015


İhvan yöneticilerinden işadamı Tarık Halil’in iki hafta önce kaybolmasının ardından, bir tutukevinde işkence görerek hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Ramazan ayının ilk gününde Halil ile İhvan Yönetim Kurulu üyesi Muhammed Saad İlive’nin orduya ait bir güvenlik gücü tarafından kaçırıldığı, ikisinin gizli bir tutukevinde şiddetli bir işkence gördükleri belirtiliyor. Halil'in ailesinden alınan bilgilere göre, işkence sonucunda hayatını kaybeden Halil’in cesedi, Kahire’deki Zinhum morgunda 5 gündür kendilerine verilmiyor.

Halil’in oğlu Muhammed, El Cezire’ye yaptığı açıklamada, ‘İki haftadır babamın nerede olduğunu bilmiyorduk. Birkaç saat önce tesadüf eseri cesedinin Zinhum morgunda bulunduğunu öğrendik’ diyerek, babasının cesedinde işkence izlerinin bulunduğunu, kendilerine haber verilmeden cesedin morgda 5 gündür saklandığını söyledi.

Muhammed, ‘Cesedin nerden geldiğini sorduğumuzda Kasr El Ayni hastanesinden getirildiğini öğrendik. babama ne olduğunu, hastaneye nasıl geldiğini anlamak için hastaneye gittik fakat oradan bilgi alamadık’ diyerek, babasının cunta yönetimi tarafından öldürüldüğünü vurguladı.

9 YÖNETİCİSİ DE ÖNCEKİ GÜN KAHİRE'DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İhvan'ın orta düzey 9 yöneticisi önceki gün Batı Kahire'de 6 October semtinde polis tarafından yargısız infaza kurban gitmişti. Mısır güvenlik güçleri, 9 yöneticiyi öldürdükten sonra yanlırana birkaç tane de silah bırakarak kendileriyle çatışmaya girdiğini öne sürmüştü. Bu iddia katledilen İhvan yöneticilerinin aileleri tarafından reddedilmişti.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #İhvan   #yöneticisi   #gözaltında   #işkenceyle   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN