İktibas'ın Kasım sayısı çıktı

İktibas yeni sayısında son AK Parti kongresine atıfla “AKP ve Yeni Türkiye’nin İdeolojik Kodları mı? ‘Sistem-İçi’ Eleştiri mi?” manşeti ile çıktı.

06-11-2012


Derginin "Yorum" köşesinde incelenen AK Parti kongresi için, herhangi bir parti kongresi olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğu kaydedilerek, değişen dünya ve bölge dengeleri doğrultusunda Yeni Türkiye Kongresi olarak yorumlanıyor.

Yorum’da Militarist Cumhuriyet’in Demokratik Cumhuriyet’e evrilmesiyle, modernleşme sürecini kesintisiz yürütmesi öngörülen bu Parti’nin, sözde evrensel/Batılı değerlerle Müslümanların değerlerini telif eden ve bunu da “ılımlı laiklik” ekseninde bir ideolojiyle demokratik sistemin kültürel altyapısı haline dönüştürmeyi amaçlayan bir misyon ile karşımızda olduğu vurgusu yapılıyor.

Atasoy Müftüoğlu, “Eski İç Sorunlarla Yeni Dış Sorunlar Arasında Sıkışıp Kalmak” başlıklı yazısında Cumhuriyet Türkiye’sinin, bedeli ne olursa olsun, Batı uygarlığının bütün taleplerine uyum sağlamak kararlılığıyla yola koyulduğunu belirterek, Fransız tarzı katı/fanatik laiklikle bütünleştiğinin altını çiziyor.

Mukaddes Özkan’ın kaleminden ‘Belam’ yazısı ile birlikte, Mustafa Bozacıoğlu’ndan ‘Asgari Müşterek’, Osman Coşkun’dan ‘Dağların Bile Kabul Etmediği Sorumluluk’, Şükrü Hüseyinoğlu’ndan ‘Hakla Bâtıl Birbirine Karılırken Müslümanlar Ne Yapıyor?’, Bünyamin Zeran’dan ‘Çağın Dinamiklerine Karşı Bir Duruş’ da dergide bulunan diğer yazılar. 

Etiketler : #İktibas'ın   #Kasım   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN