İktibas'tan zulme karşı ilkesel duruş çağrısı

Aylık düşünce dergisi İktibas, Ağustos sayısında her türlü zulme karşı ilkesel duruş çağrısı yapıyor. Derginin düşünce sayfalarında Atasoy Müftüoğlu'nun "Bilinç Tıkanması" başlıklı yazısı, Mehmed Durmuş'un "Abant Konsili" yazısı ve Erhan Aktaş'ın "Aziz İslam ailesinin Ağabeyi" başlıklı yazıları yer alıyor.

25-08-2008


İslam ve Hayat

Aylık düşünce dergisi İktibas, Ağustos sayısında her türlü zulme karşı ilkesel duruş çağrısı yapıyor. "Bilindiği üzere, son aylarda Türkiye'deki sistem içi güç ve çıkar mücadelesi giderek hızlanmakta, taraflar mevcut kuralları tevil etmek suretiyle hızla keyfi bir zemine kaymaktadırlar. Burada esas itibariyle taraflardan biri diğerinden farklı bir anlayışta görülmemektedir. Tarafların farklılıklarını belirleyen sistem içi konumları, stratejileri ve beklentileri olmaktadır. Temelde aynı dünya görüşünün farklı versiyonlarını savunan söz konusu kesimler, ilkesel, ahlaksal bir kaygı taşımamakta, hedeflerine ulaşmak adına iç ve dış odaklarla işbirliği yapmaktan çekinmeyen bir görünüm arz etmektedirler." yorumunu yapan İktibas, çözümün zulme karşı ilkeli duruş olduğunu vurguluyor.

Derginin "Ayın Kavramı" bölümünde bu ay "Ilımlı İslam" kavramı ele alınıyor. Bu konuda şu yorum yapılıyor: "'Ilımlı İslam', adından da anlaşılacağı üzere, İslam Dini'ni farklı isimler altında mecraından saptırma, özünü değiştirme ve çağdaş birtakım siyasi projelere alet etme maksadıyla icad edilmiş yeni bir kavramdır." 

Düşünce sayfalarında Atasoy Müftüoğlu'nun "Bilinç Tıkanması" başlıklı yazısı, Mehmed Durmuş'un "Abant Konsili" yazısı ve Erhan Aktaş'ın "Aziz İslam ailesinin Ağabeyi" başlıklı yazıları okuyucunun ilgisine sunuluyor. Dergide ayrıca kültür-sanat yazıları, çeviri yazılar ve basından alıntılar yer alıyor.

İrtibat Tel: (0312) 435 37 60

Etiketler : #İktibas'tan   #zulme   #karşı   #ilkesel   #duruş   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN