İLKAV'dan Genelkurmay'a: Allah'tan başka ilah tanımıyoruz

İLKAV Başkanı Mehmet Pamak, bir açıklama yaparak "Bizler dinde hüküm koyacak Allah'tan başka ilah tanımıyor ve buna teşebbüs edip tağutlaşanları reddetmeyi de imani bir sorumluluk olarak kabul ediyoruz." dedi.

02-10-2009


 İslam ve Hayat

İLKAV Başkanı Mehmet Pamak, Genelkurmay Başkanlığı'nca yayınlanan bir kitapçıkta, başörtüsünün Allah'ın emri, Kur'an'ın hükmü olmadığı, Bizans'tan alınmış olduğunun iddia edilmeksi ve başörtüsü yasağına karşı çıkarak özgürlük talep edenleri ise "karanlık amaçlı" olarak nitelenmeksiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak "Genelkurmay, kendi anayasa ve yasalarını çiğneyip yetkilerini aşarak, çirkin bir siyaset ve hukuksuzluğun altına daha imza atıp suç işlemektedir. Bizler ise diyoruz ki, "Başörtüsü Allah'ın emri ve Kur'an'ın hükmüdür ve bu hakikati değiştirmeye ne TSK'nın ne de NATO'nun gücü yeter. Bizler dinde hüküm koyacak Allah'tan başka ilah tanımıyor ve buna teşebbüs edip tağutlaşanları reddetmeyi de imani bir sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Karanlık konusuna gelince, Allah'ın beyanıyla Kur'an insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için indirilmiş ve aydınlığı sadece o temsil etmektedir. Bu yüzden karanlığı temsil eden tağutlarca konan yasakları aşarak Allah'ın emirlerini yaşamak için verilen onurlu mücadele de ancak aydınlığı temsil etmektedir. Bu onurlu mücadeleyi "karanlık amaçlı" olarak niteleyenler, içinde bulundukları geri ve seküler dogmalara dayalı karanlığı aydınlık zannetme yanılgısını yaşayanlardır." Asker bürokratlar, kendilerine hiçbir şey kazandırmayan, üstelik kurumlarını yıpratan ve vazifeleri de olmayan bu konularda konuşma, yönlendirme alışkanlıklarını artık terk edip, esas görevlerine yoğunlaşmalıdırlar." dedi.

Mehmet Pamak, açıklamasında Müslümanlara da şu çağrıyı yaptı: "Bizler de bu ülkenin insanları olarak onurumuza ve değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu gidişe artık dur diyen onurlu bir itirazı yükseltip yaygınlaştırmalıyız. Hak ve özgürlüklerimize sahip çıkmalı, hiç kimsenin insafına terk etmemeliyiz. Bu ülke hepimizin ülkesidir ve hangi düşünce ve dinin müntesipleri olursak olalım kendi ülkemizde özgürce ve insanca yaşamak her birimizin en temel hakkımızdır. Hiç kimse ve hiçbir kurum üzerimizde efendi değildir. Birilerinin ülkemizin asıl sahipleri ve bizlerin efendileri gibi davranmasına asla müsaade etmemeliyiz. Hiç kimse hesap sorulmaktan, yargılanmaktan muaf değildir/olmamalıdır. Bugünkü anayasa ki darbecilerin yapıp dayattıkları ve bizim de asla razı olmadığımız bir anayasadır. Ancak darbeciler ve asker bürokratlar, hiç olmazsa kendi yaptıkları anayasanın kurallarına uyan bir tutarlılık içinde olmalıdırlar. Dinimiz, başörtümüz, siyaset, yargı ve eğitim üzerinden ellerini çekmeli ve orduyu kışlasına bir daha çıkmamak üzere döndürmelidirler. Bizler de şiddete başvurmadan yapacağımız mücadelelerimizi sürekli kılarak onları buna zorlamalıyız."

Etiketler : #İLKAV'dan   #Genelkurmay'a:   #Allah'tan   #başka   #ilah   #tanımıyoruz   
YORUMLAR
  • Uğur Berk   06-10-2009 00:20

    Ben de tanımıyorum.Güzel bir cevap olmuş genelkurmaya .

  • mehmet gündüz   03-10-2009 21:06

    Hocamın görüşleri kuranın görüşleridir. genelkurmay bu ayetin bizanstan alındığını söylemesi çok manidardır. şimdi gündeme hakimiyet Allahındırı getirsen onunda habeşistandan alındığını söyler. Acaba bunlarada özel bir meal yapılmışta ordan mı söylüyorlar. Alimleri kimdir bildirsinlerde bizde bakalım. Ama suçu sadece bunlara yüklemekte olmaz sayın hocam. Çevremizde müslümanım deyipte yaşantılarında islam adına bir şey bulunmayan insanlardan drstek alarak söylüyorlar bütün bunları.

  • ihsan güzel   02-10-2009 12:21

    BIZ DE TANıMıYORUZ...HOCANıN YÜREGINDE KI IMANA ALLAH ZEVAL VERMESIN

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN