İLKAV ve Denge Radyo’nun birlikte organize ettikleri yardımlar İdlib’e ulaştırıldı

İLKAV’ın Cuma konferansında, İLKAV ve Radyo Denge’nin birlikte organizesi ile gerçekleştirilen un, muhtelif gıda, içme suyu ve çocuklara dağıtılacak oyuncaklardan oluşan 13 tırlık yardımın üç ayrı grup halinde ayrı ayrı zamanlarda İdlib kırsalındaki kardeşlerimize ulaştırılması gündemdeydi.

09-02-2020


Konu ile ilgili sunumu Osman YILDIZ gerçekleştirdi. YILDIZ, yardımların resim ve videolarla hazırlanmış slaytı eşliğinde yaptığı sunumdan önce kısaca şu konulara temas etti:
 
Osmanlı Devleti, Filistin’i ve Lübnan’ı kaybettikten sonra Suriye’yi de kaybeder. Daha sonra Syket-Picot anlaşması sonrası Suriye Fransızlara geçer. Fransız işgali döneminde ilk defa misyonerlik hareketleri Suriye’de başlar. Bu süreçten sonra Suriye de 1946 sonrası işgalden kurtulur ve özgürlüğüne kavuşur. Arap dünyasında ilk defa milliyetçilik hareketleri Suriye’de başlar. Özellikle bu süreçte batıda eğitim gören hristiyan araplar tarafından milliyetçilik düşüncesi Suriye’ye taşınır. Daha sonra 1970 yılında Hafız Esed darbe ile yönetime gelir. 1982 yılında Hama katliamı yaşanır, şehir topa tutulur. 2000 yılında Hafız Esed ölür. Daha sonra, yani 2011 yılında arap baharı diye isimlendirilen yalancı bahar ile birlikte Suriye’de sivil itaatsizlik eylemleri başlar. Dera’da yaşları 11 ile 13 arasındaki çocuklar duvarlara Rejim ve Beşşar Esed’i eleştiren yazılar yazarlar ve Suriye muhaberatı tarafından bu çocuklar  kaçırılarak işkence ile öldürülürler. Sonrasında Suriye’li muhalifler, kendilerine yapılan teşviklerle silahlı mücadeleye başlarlar. Böylece Suriye iç savaşı bu şekilde başlamış olur.
 
 
Bu savaşın kaybedenleri: 
1- Muhalifler, binlerce muhalif mülteci durumuna düştü. Yaklaşık bir milyon insan öldü, bir o kadarı da sakat kaldı.
2- Esed Rusya’nın kontrolüne girdi, yani Suriye’de bir nevi manda yönetimi oluştu.
3- İran’ın, Rusya’yı Beşşar Esed’i kontrol ettiği kontrol etmesi mümkün değildir. İsteklerini de yaptıramayacaktır ve bölgeye yerleşen ABD, PYD ve PKK üzerinden İran için artık ciddi bir tehdit olacaktır.
4- Türkiye, milyonlarca mülteci ile ilgilenmek ve onların yükünü taşımak zorunda kaldı. Artık Türkiye’nin sınır komşusu PYD v PKK oldu. 
Savaşın kazananları ise; 
1- ABD
Suriye petrollerine çöktü ve artık güçlendirdiği PKK/PYD ile bu bölgede çok rahat kazanımlar elde edebilecek hale geldi. 
2- Rusya
Asırlardır sıcak denizlere inme hayali kuran Rusya, Suriye savaşı ile bunu gerçekleştirdi ve Akdeniz’e devasa turizm şehri kurmaktadır.
3-İsrail                                                                                                                                                                         
 
Mısır’da Sisi darbesi sonrası ve Suriye iç savaşı nedeni ile bu bölgelerden kendisine yönelik tehditleri bertaraf etmiş oldu. Görülen o ki, savaşın seyri Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz rezervi -tahmin edilen 200 trilyon dolar- sebebiyle Akdeniz’de emperyalist güçler ağırlıklarını çok daha fazla hissettireceklerdir. Zamanında bizler İLKAV olarak; emperyalistlerin bölgeye gelmemeleri için Türkiye ve İran’ın, Beşşar Esed üzerinde nüfuzlarını kullanarak bu savaşı engelleyebileceklerini söylemiştik, fakat o dönemde bu söylediklerimiz dikkate alınmamıştı.                              Suriye’de yaşanan asla bir savaş değil bir katliamdır ve insanlık tarihi için utanılacak dramların yaşandığı bir İslâm coğrafyasıdır. 
 
 
Bu kısa değerlendirmelerden sonra YILDIZ, resim ve videolardan oluşan İdlib yardımlarına dair hazırlanmış slayt eşliğinde ayrıntılı bilgiler verdi:
Yardımları üç ayrı grup halinde İdlib kırsalındaki yardımların az ulaştırılabilen çadır kamplarına götürdük. 
Birinci grup yardım, 16.01.2020 tarihinde İbrahim KAYA ve Hamza SERTKAYA kardeşlerimiz tarafından 5 tırlık un şeklinde İdlib kırsalına ulaştırıldı. 
İkinci grup yardım, 20.01.2020 tarihinde İbrahim KAYA ve Mutlu TÜFEKÇİOĞLU kardeşlerimiz tarafından 5 tırlık un şeklinde İdlib kırsalına ulaştırıldı. 
Üçüncü ve son grup yardım ise, 31.01.2020 ile 02.02.2020 tarihleri arasında İbrahim KAYA ve ben iki tırlık muhtelif gıda ve bir tırlık da içme suyu ile kız ve erkek çocukları için ayrı ayrı hazırlanmış oyuncakları İdlib kırsalına ulaştırdık. 
Son grup olarak gönderilen yardımla beraber ben de alınan izinle, hem daha önce gönderdiğimiz toplamda 10 tırlık unun ekmek olarak dağıtımına nezaret etmek hem de son götürmüş olduğumuz yardımın dağıtımını bizzat yapmak için İdlib kırsalına gittim.
Yardımların dağıtımı sırasında çok ibretlik ve duygusal sahneler de yaşadık...
Bu yardımların organizasyonunda emeği geçen bütün kardeşlerimizden ve yardımda bulunan İLKAV ve Radyo Denge’nin gönüllülerine teşekkür eder, yardımlarımızın Rabbimiz tarafından kabulünü niyaz ederiz.
 
Konferansta gösterilen İdlib yardımına dair slayt aşağıda istifadenize sunulmuştur.

Etiketler : #İLKAV   #ve   #Denge   #Radyo’nun   #birlikte   #organize   #ettikleri   #yardımlar   #İdlib’e   #ulaştırıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN