İlköğretim dergisinde İslam'a ağır hakaretler

Niğde Dumlupınar İlköğretim Okulu dergisinin "Biraz da Eğlenelim" başlıklı bölümde yer alan alçakca ifadelerden bazıları şöyle: "Mübarek geceler hangileridir, yazınız? Cevap: a) Kına gecesi, b) Dolunay gecesi, c) Sıra gecesi." "Camiye niçin gidilir? Cevap: Çıkışta para vermek için gidilir.

05-06-2008


Niğde Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun aylık olarak bastırıp öğrencilere dağıttığı Dumlupınar İlköğretim Okulu Eğitim ve Kültür Dergisi'nin son sayısında İslâm'ın değerleri ile dalga geçen bir bölümün bulunması velilerin tepkisine sebep oldu.

Okul yönetiminin okulun parasıyla aylık olarak bastırdığı derginin 32. sayfasında bulunan "Biraz da Eğlenelim" başlıklı bölümde yer alan alçakca ifadelerden bazıları şöyle: "Mübarek geceler hangileridir, yazınız? Cevap: a) Kına gecesi, b) Dolunay gecesi, c) Sıra gecesi." "Camiye niçin gidilir? Cevap: Çıkışta para vermek için gidilir." Kullanılan en iğrenç ifade ise, Peygamber Efendimiz (sav)'den bahsedilen bölümde geçiyor. Peygamber Efendimiz'in espri konusu yapıldığı bölümde, Kur'an-ı Kerim'in indiriliş şekline atıfta bulunularak, "Peygamber Efendimiz'e Kur'an-ı Kerim nasıl indi? Cevap: Peygamber Efendimiz tek başına yürürken önüne düşmüş" denilip, küstahça ifadelerde bulunuluyor.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Dergiyi hazırlatan Niğde Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Koç ise, dergiyi Okul Tanıtım Koordinatörü ve aynı zamanda okulun matematik öğretmeni Sercan Yıldızgöz'e hazırlattığını ve sorumlu kendisi olmasına rağmen, Peygamber Efendimiz (sav) ile ilgili bölümün "mizahi bölüm" olduğu gerekçesiyle dikkat etmediğini belirtti. Koç, "Benim sorumluluk alanımda tabii ki ama, maalesef gözden kaçmış. Çünkü ben mizahi bölümle ilgilenmiyorum. Öğretmen arkadaşımızın küçücük bir hatası... Bunu büyütmeye, dallandırmaya gerek yok" dedi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA AÇTI

Okul yönetiminin aylık olarak hazırladığı derginin son sayısında bulunan saygısız ifadeler ile ilgili olarak Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise soruşturma başlattığını duyurdu. Okul Müdürü Yaşar Koç'un da teyit ettiği soruşturma kapsamında Niğde Dumlupınar İlköğretim Okulu'na müfettiş gönderildiği ve ilgililer hakkında gerekli cezai işlemin uygulanacağı belirtildi. (İslam ve Hayat / Haber Editör)

Etiketler : #İlköğretim   #dergisinde   #İslam'a   #ağır   #hakaretler   
YORUMLAR
  • BRİLANT   08-10-2008 13:02

    hiç böyle şey olur mu ya ne rezalet bir durum allahtanda mı korkmadınız be bu işin öbür dünyası da var yaşar hoca

  • Mustafa   05-06-2008 20:58

    Yazıklar olsun. yazıklar olsun. yazıklar olsun. zalimler birgün nasıl bir inkılapla devrileceklerini bilecekler

  • Fahrettin Mert   05-06-2008 20:27

    Okul müdürüne sesleniyorum.Mizah konusu olarak başka bir konu bulamadınız mı?Galiba sizin hocanız Önder Sav olmalı.O da yapmış olduğu hakareti espri olarak lanse etmişti.Ne oluyor size ya.Aklınızı başınıza alın.Eğer gücünüz yetiyorsa 5816 nolu yasa ile korunanı böyle bir mizah konusu yapın.Kendinize gelin ve haddinizi bilin.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN