İmkan-Der: Çeçen mültecilerin can güvenliği sağlanmalı

İmkan-Der Genel Başkanı Murat Özer, Çeçen mültecilere yönelik suikastlarla ilgili bir basın açıklaması yaparak, Çeçen mültecileirn can güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

10-10-2011


İslam ve Hayat

Rus işgaline karşı savaşan ve şimdilerde Türkiye'de mülteci olarak yaşayan Çeçen gazilere yönelik suikast girişimleri sürüyor. Bir ay önce üç Çeçen gazinin İstanbul Zeytinburnu'da şehid edilmesinin ardından son olarak Şemseddin Batukayev'e yönelik suikast girişiminde bulunulması, Çeçen mültecilerin can güvenliği sorununu yeniden gündeme taşıdı.

İmkan-Der Genel Başkanı Murat Özer, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak, Çeçen mültecileirn can güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti. 

İşte İmkan-Der Genel Başkanı'nın açıklamasının tam metni:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle başlatılan ve Rusya’nın işgaline karşı direnmiş, bu sebeple yurtlarından çıkmak zorunda Çeçen kardeşlerimize yönelik suikastler gündemdeki sıcaklığını koruyorken yeni bir suikast girişimi ile karşı karşıyayız.

Rusya’nın ve işbirlikçisi Ramzan Kadirov’un tetikçilerinden birisi 8 Ekim 2011 günü Çeçenistan eski Şeyhulislamı Şemseddin Batukayev'e Zeytinburnu'ndaki evinde silahlı saldırı düzenlemek isterken son anda engellendi. Türkiye’de yaşayan Çeçen gazilerin en önemli isimlerinden birisi olmasına rağmen kendisi hakkında bugüne kadar hiçbir güvenlik tedbiri alınmayan Batukayev ve ailsesine yönelik saldırı, 2 Çeçen gencin suikastçıyı fark etmesi üzerine son anda engellendi. Gençler, bu sırada kendilerini vurmak için silahına davranan Tetikçiyi canlarını hiçe sayarak etkisiz hale getirip, Emniyet Güçleri'ne teslim ettiler.

Yaşadığımız bu son durum, Çeçen kardeşlerimizin can güvenliklerinin ne kadar ciddi bir zafiyet içinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Daha üç kardeşimizin kanları kurumadan girişilen bu siyasi cinayet teşebbüsü; Ajanlar ve tetikçilerin, Türkiye’yi rahat hareket edebilecekleri bir ülke olarak gördüklerini açıkça ortaya koymaktadır. İstanbul’un orta yerinde güpegündüz işlenen bir katliama dair, hala hiçbir Hükümet yetkilisinin açıklama yapmamış olması ise üzücüdür. Bu durum ülkemizde mafya usulü ile cinayet ve katliam yapmaya yeltenen kişi ve yapıların, öyle görünüyor ki, daha pervasız hareket etmelerini sağlamaktadır.

İMKANDER olarak, ülkemizde yaşayan başta Çeçenler olmak üzere Kafkasyalı muhacirlerimizin can güvenliklerinin temini konusunda Türkiye Cumhuriyeti yetkililerini sorumluluklarını yerine getirmeye, bu cinayet şebekelerine karşı daha güçlü ve kararlı bir şekilde KARŞIdurmaya çağırıyoruz.
 
Murat ÖZER
İMKANDER Genel Başkanı
 

Etiketler : #İmkanDer:   #Çeçen   #mültecilerin   #can   #güvenliği   #sağlanmalı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN