İncirlik Üssü Patriot kasabası

Geçtiğimiz Ağustos ayında “Koalisyon” güçlerinin kullanımına açılan İncirlik Üssü’nde hareketli günler yaşanıyor. Adana’daki İncirlik Üssü bir yandan Noel için süslenirken, diğer yandan Almanya ve Fransa’nın göndereceğini açıkladığı savaş uçaklarının intikali öncesi son hazırlıklar yapılıyor.

03-12-2015


Savaş uçaklarının sayısının artmasıyla birlikte artan yabancı personel için üsse özel bir kasaba oluşturuldu. Adı ise ilginç: “Patriot kasabası”

Halen ABD’nin, A-10 ‘Tank Katili’ 12, , 6 adet F-15C  tipi 6 ve F-15E tipi 6 savaş uçağı bulunan İncirlik’te insansız hava araçları da yer alıyor. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’lar ve havada yakıt ikmali yapabilen tanker uçaklar da üsteki varlığını sürdürüyor.

ÜS İÇİNDE KASABA KURULDU

ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, İsrail, Mısır, Katar gibi 40’a yakın ülkenin destek sağladığı koalisyon güçlerine bağlı uçakların, operasyona katılmak için İncirlik Üssü’ne gelmesinin planlanması üzerine düzenleme yapıldı. ABD’nin ‘Her duruma hazır olma’ politikası çerçevesinde misafirhane bölgesinde Körfez Savaşı’ndan bu yana kullanılmayan çadırlar söküldü, yerine 2 bin 250 yabancı personelin aynı anda konaklama ve sosyal hizmet alabileceği ‘Patriot Kasabası’ kuruldu.

İncirlik Üssü’ndeki çocuklar için ‘noel eğlencesi’ düzenlenip, noel babaları hediyeler dağıtırken, Suriye ve Irak’taki çocuklar İncirlik’ten kalkan uçakların atacağı bombaların korkusuyla yaşıyor.

AĞAÇLAR SÜSLENDİ ŞARKILAR SÖYLENDİ

Suriye sınırında devriye görevi yürüten Türk savaş uçakları ile Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlara katılan ABD uçaklarının gün boyu iniş kalkış yaptığı İncirlik’te rutin hayat devam ederken, ABD’li personel de yeni yıla hazırlanıyor. İncirlik personeli önceki gün ağaç süslemek için İncirlik Hava Üssü’nde buluştu. Etkinlikte Yarbay John Walker bir konuşma yaparken Noel Baba hediyeleri dağıtıldı, şarkılar söylendi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında “Koalisyon Güçleri”nin kullanımına açılan İncirlik Üssü’nde hareketli saatler yaşanıyor. Adana’daki İncirlik Üssü bir yandan Noel için süslenirken, diğer yandan Almanya ve Fransa’nın göndereceğini açıkladığı savaş uçaklarının intikali öncesi son hazırlıklar yapılıyor. Savaş uçaklarının sayısının artmasıyla birlikte artan yabancı personel için üsse özel bir kasaba oluşturuldu. Adı ise ilginç: “Patriot kasabası”

Koalisyon Güçleri’nin kullanımına açılan Adana’daki İncirlik Üssü bir yandan Noel için süslenirken, diğer yandan Almanya ve Fransa’nın göndereceğini açıkladığı savaş uçaklarının intikali öncesi son hazırlıklar yapılıyor. Halen ABD’nin, A-10 ‘Tank Katili’ 12, , 6 adet F-15C  tipi 6 ve F-15E tipi 6 savaş uçağı bulunan İncirlik’te insansız hava araçları da yer alıyor. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’lar ve havada yakıt ikmali yapabilen tanker uçaklar da üsdeki varlığını sürdürüyor.

ORTADOĞU’DAKİ EN KRİTİK ÜS

ABD’nin Irak’a hava harekatında Bağdat’ı bombalayan uçakların kalktığı Türk- ABD Ortak Savunma Tesisi olan İncirlik Hava Üssü aradan geçen 24 yıl sonra Suriye’deki çatışmalar nedeniyle Ortadoğu’nun en kritik üssü haline geldi. Geçen temmuz ayından itibaren Suriye’deki IŞİD üstlerini bombalayan İncirlik Hava Üssü’ndeki ABD’nin 39’uncu Taktik Grup Komutanlığı’na bağlı F-16 savaş uçaklarının yerine de ABD’nin İngiltere’deki Üssü’nden F-15E tipi 6 bombardıman, F-15C tipi 6 avcı  uçağı intikal etti. Ayrıca  ‘Tank Katili’ olarak bilinen A-10 tipi 12 savaş uçağı da İncirlik üssündeki  ABD güçlerine destek için konuşlandırıldı.

ÜS İÇİNDE KASABA KURULDU

ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, İsrail, Mısır, Katar gibi 40’a yakın ülkenin destek sağladığı koalisyon güçlerine bağlı uçakların, operasyona katılmak için İncirlik Üssü’ne gelmesinin planlanması üzerine düzenleme yapıldı. ABD’nin ‘Her duruma hazır olma’ politikası çerçevesinde misafirhane bölgesinde Körfez Savaşı’ndan bu yana kullanılmayan çadırlar söküldü, yerine 2 bin 250 yabancı personelin aynı anda konaklama ve sosyal hizmet alabileceği ‘Patriot Kasabası’ kuruldu.

TEK PATRİOT İNCİRLİK’TE

2013’te Kahramanmaraş’a Almanya’nın, Gaziantep’e ise ABD’nin kurduğu Patriot Hava Savunma Sistemleri’nin geri çekilmesiyle Türkiye’de tek patriot bulanan kent olan Adana’daki İncirlik Üssü, Almanya ve Fransa’nın savaş uçaklarının intikaliyle IŞİD’e karşı yürütülen hava operasyonlarının merkezi haline gelecek. Hollanda’nın 26 Ocak 2015’te görevi İspanya’ya devrettiği patriot sistemi, Adana Korgeneral Recai Engin Kışlası içine yönleri Ortadoğu’ya çevrilecek şekilde bir bataryaya bağlı 10 füze rampası olarak faaliyet gösteriyor.  Ancak İspanya’nın görev süresi uzatılmazsa 2016 Ocak ayında son bulacak.

ÜSSÜN AĞAÇLARI SÜSLENDİ

Suriye sınırında devriye görevi yürüten Türk savaş uçakları ile Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlara katılan ABD uçaklarının gün boyu iniş kalkış yaptığı İncirlik’te rutin hayat devam ederken, ABD’li personel de yeni yıla hazırlanıyor.  İncirlik personeli önceki gün ağaç süslemek için İncirlik Hava Üssü’nde buluştu. Etkinlikte Yarbay John Walker bir konuşma yaparken Noel Baba hediyeleri dağıtıldı, şarkılar söylendi.

Milli Gazete

Etiketler : #İncirlik   #Üssü   #Patriot   #kasabası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN