İngiltere sokaklarında bir davetçi (Haber-Video)

Yunan asıllı Müslüman Hamza A. Tzortzis İngiltere sokaklarında toplanan kalabalıklara İslamiyeti ve İslam'daki adalet konularını işleyen vaazlar veriyor.

08-04-2014


Yunan asıllı Müslüman Hamza Andreas Tzortzis, İngiltere sokaklarında yaptığı konuşmalar ve sohbetleri ile adından sıkça söz ettiriyor. Önceleri Hristiyan olan, daha sonra İslamiyeti seçen Hamza Tzortzis, aynı zamanda bir akademisyen. Daha sonra İslami ilimler konusunda kendini geliştiren Hamza Tzortzis, şimdi İngiltere sokaklarında vaizlik yapıyor.

Çağdaş dünyaya İslam’ı tanıtma amacını güden IERA Akademisi’nde okutmanlık da yapan Yunan kökenli Müslüman Hamza Tzortzis'in vaazlarında öne çıkan konular ise, kapitalizm ve İslamofobya.

Üslubu ve tavrı dikkat çeken Hamza Tzortzis, İngiliz medyasında da sık sık haberlere konu oluyor.  Yunan asıllı Müslüman Tzortzis’in faaliyetleri hakkında ilk haberler İngiliz basınında 2010 yılında çıkarmaya başlarken, İngiliz Telegraph gazetesi “İngiltere, ABD, Kanada, Lübnan ve Malezya’daki üniversitelerde konuşma yapan Tzortzis’in teröre teşvikle suçlanmadığını, ancak büyük bir İslam devleti kurulması" arzusunu taşıdığını yazmıştı.

Etiketler : #İngiltere   #sokaklarında   #bir   #davetçi   #(HaberVideo)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN