İnna lillahi ve inna ileyhi râciun

Afganistan’da düşen uçakta İzmirli Müslümanlardan Bahaddin Yıldız ve İHH Asya Bölge Sorumlusu Faruk Aktaş da bulunuyordu.

17-05-2010


Afganistan’da düşen uçakta İzmirli Müslümanlardan Bahaddin Yıldız ve İHH Asya Bölge Sorumlusu Faruk Aktaş da bulunuyordu.

Bahaddin Yıldız ve Faruk Aktaş, Afganistan'ın Kunduz şehrinde İHH adına yetimler yurdu tesis etmek üzere bölgede bulunuyorlardı. Kaza olayına dair ayrıntılar bilinmemekle beraber, uçağın düştüğü ve tüm yolcuların hayatını kaybettiği haber bültenlerinde ve İHH basın açıklamasında bildirilmiştir. Elim bir kaza sonucu hayatını yitiren kerdeşimiz Bahaddin Yıldız ve yol arkadaşına Rabbimizde rahmet ve bağışlama dileriz. 

Bahaddin Yıldız:

1956 Sivas doğumlu. 1975 yılında İzmir İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1987 yılında Erzurum İşletme Fakültesini bitirdi. Yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli gazetede yayınlandı. Dunyabulteni.com sitesinde yazarlık yapıyordu. Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapları yayınlandı. Üçü kız ikisi erkek beş çocuğu var.

Faruk Aktaş:

1974 Iğdır doğumlu. İlk, orta ve liseyi Iğdır’da okudu. Çok küçük yaşlarda babasını kaybetti. Yetim büyüdü. 2002 yılında Pakistan İslam Üniversitesi Şeriat Fakültesinden mezun oldu. Altı yaşında Muhammed Ferzan isimli bir çocuğu var. Ailesi İstanbul’da. 6 ay önce İHH’da çalışmaya başlamıştı. İngilizce, Arapça ve Urduca dillerini biliyordu.

Rabbimizden kardeşlerimize rahmet ve mağfiret, yakınlarına ve tüm Müslümanlara sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Etiketler : #İnna   #lillahi   #ve   #inna   #ileyhi   #râciun   
YORUMLAR
  • MEHMET MAKSUT   18-05-2010 09:28

    Allah rahmet eylesin, inşaallah rabbimin cennetinde rızıklandırılırlar.Ailelerine Allahtan sabrı cemil diler tüm dava arkadaşlarına taziye dileklerimi sunarım.Rabbim yar ve yardımcımız olsun.Herkese hak yolda yaşayıp bu hal üzere emaneti teslim etmeyi nasip eylesin...ONDAN GELDİK VE YİNE ONA DÖNECEGİZ

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN