İnternet bağımlılığı uyuşturucudan da tehlikeli!

Uzmanlar, günlük hayatın bir parçası halini alan ve aynı zamanda teknolojik bir kolaylık olan “internet” kullanımının ölçülü olmaması halinde esrar ve eroin kullanımından daha tehlikeli olduğunu bildirdiler.

20-02-2008


İslam ve Hayat

Ölçüsüz internet kullanımının, vakit israfının yanısıra insan sağlığını da olumsuz yönde etkilediği yönündeki açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Vakit gazetesinde yer alan habere göre, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Psikiyatrisi Uzm. Dr. İsmail Yavaş, internet bağımlılığının, eroin bağımlılığından daha tehlikeli olduğunu söyledi.

Yavaş, günlük hayatın parçası haline gelen interneti, şuursuzca kullanan veya kötü niyetine alet eden kişilerin bu durumunun, bir çeşit hastalık olduğunu bildirdi. Bu durumun, internet bağımlılığı bozukluğu (internet addiction disorder) olarak adlandırıldığını ifade eden Yavaş, internet bağımlılığının, esrar ve eroin bağımlılığından daha tehlikeli olduğunu ifade etti.

Her yaştan birçok insan bağımlı halde

Teknolojik bir kolaylık olan internetin, insanlara büyük imkânlar sunduğunu vurgulayan Yavaş, “Ancak bazı kötü sonuçlara da yol açabilmektedir. Bugün hemen her yaştan birçok insan, internet bağımlısı olmuş durumda. İnsanların internetle münasebetleri sorgulandığında, bugün bu teknolojinin dünya genelinde faydadan ziyade zarar vermeye başladığı söylenebilir” dedi.

Gün geçtikçe mutluluk azalıyor

İnternet bağımlılığı bozukluğunun, her hastalık gibi bazı belirtileri olduğunu ifade eden Yavaş, bu doğrultuda ekran karşısında geçirilen zamanla ters orantılı olarak mutluluğun azaldığını, kişinin içine kapandığını anlattı.

Dr. Yavaş, sonuçta psikomotor huzursuzluk, kaygı, internetle ilgili hayaller, parmaklarda iradi veya gayri iradi yazma gibi hal ve durumların ortaya çıktığını, kişinin çevre ve iş ilişkilerinde olumsuz etkiler yaşandığını belirtti.

"İnterneti Müslümanca Kullanmak" yazısını okumak için:

http://www.islamvehayat.com/yazi_detay.php?Yazi_id=45&yazar=2

 

Etiketler : #İnternet   #bağımlılığı   #uyuşturucudan   #da   #tehlikeli!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN