İnzal edilmiş adımızı, üretilmiş "İslamcı" kavramıyla değiştirmenin yol açtığı sapmalar

Ey Müslümanlar! Mademki Rabbimiz, daha önce de şimdi de bize Müslüman ismini verdi, öyleyse adımız sadece Müslüman olsun. Çünkü bu ismi bize Allah verdi.

22-01-2020


Ey Müslümanlar! Mademki Rabbimiz, daha önce de şimdi de bize Müslüman ismini verdi, öyleyse adımız sadece Müslüman olsun. Çünkü bu ismi bize Allah verdi. Adımızı Rabbimizin koymuş olması bizim için büyük bir şereftir. Bu isim kıyamete kadar gelecek bütün İslâm dini mensuplarının ortak adıdır.
 
Bu ismin dışında kendimize başka isim ve başka şeref aramayalım. Rabbimiz, “Ey iman edenler! Allah'tan, O'na yaraşır şekilde korkup sakının ve ancak Müslimler olarak can verin.” buyurmuştur.
 

Etiketler : #İnzal   #edilmiş   #adımızı   #   #üretilmiş   #İslamcı   #kavramıyla   #değiştirmenin   #yol   #açtığı   #sapmalar   
YORUMLAR
  • Mehmet Pamak   06-02-2020 06:52

    Ve aleyküm selam Şahin kardeşim. Allah sizden de razı olsun.

  • Şahin ÖZDAŞ   28-01-2020 00:18

    ES. Allah (cc) razı olsun. elinize sağlık. Çok müstefid oldum... Zaten yazınızda net olarak belirttiğiniz gibi; TSK'dan atılırken Avrupa İnsan hakları mahkemesi hakkımda: "Fundamentalist eğilimler içinde olup, dini kurallar dayalı devlet yönetimi benimsemek" şeklinde kaydımı düşmüşlerdi. AEO.ES Ama maalesef, “Müslim” kavramının içini Kur’ani ölçülerle doldurup, kendini Müslüman olarak tanımlayanları, ortak tevhid kelimesine ve ortak kitap Kur’an’a davet etmek varken, halkın da tanımadığı, ilahi iradenin de onaylamadığı üretilmiş bir kavram peşinde kargaşa çıkarılmaktadır. Emperyalistler de işte bu imkânı yok edip kitlelerden kopararak marjinalleştirmek ve kitlelere yönelik tebliğimizin önünü kesmek amacıyla bizi “İslâmcı”, “fundamentalist” ya da “radikal” gibi adlarla tanımlamaktadır.

  • Rabbii mars   26-01-2020 08:11

    evet müslüman da islamcı da rabbiyatcı da Gur'ani esmadan gavmi çıkarımlar olup aslına uygun kullanılabilir. daha sahihi ve tercihim müslim ve rabbii esmasıdır. selametle. Rabbii mars

  • Mehmet Pamak   24-01-2020 15:13

    Aleyküm selam Yazı içinde ifade ettiğim üzere; “Müslüman” kelimesi “Müslim”in Farsça’daki karşılığı olup Türkçeleşmiş bir kelimedir. Kur’ani ölçülere uygun biçimde içi doldurulmak kaydıyla “Müslim” kavramının Türkçe karşılığı/meali gibi kullanılmasında bir mahzur olmayacağı kanaatindeyim. Bilmelisiniz ki; "Rabbiyatçı" kelimesi de inzal edilmiş olmayıp üstelik Kur'an'da olmadığı gibi toplumda da karşılığı olmayan daha marjinal bir üretilmiş/uydurulmuş kelimedir.

  • Rabbiyatcı   24-01-2020 07:39

    slm. müslüman kelimesi uydurukça. ismimiz MÜSLiM diyelim bitsin. selametle

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN