İran'da "Kurâni Yayıncılar Birliği" kuruldu

İran'da resmi istatistiklere göre Kurân ilimleri alanında bin 798 yayıncı bulunduğu bildirildi.

12-03-2008


İran'da 500 yayıncının üyeliği ile resmi olarak Kurâni Yayıncılar Birliği kuruldu. Kurâni Yayıncılar Birliği Genel Müdürü Muhammed Hüseyin Mahmudi, İkna muhabirine yaptığı açıklamada resmi istatistiklere göre Kurân ilimleri alanında 1798 yayıncının bulunduğunu; din ve Kurân havzası alanında yapılan bir sınıflandırmayla 297 ve 297/1 numaralı kodla Kurâni faaliyetlerde bulunan yayıncılardan oluşan birlik kurduklarını söyledi.

Mahmudi, Kurâni Yayıncılar Birliğinin öngördüğü şartlara sahip olan 500 yayıncının üyeliklerinin aktifleştirildiğini söyledi.

Kurâni Yayıncılar Birliği Genel Müdürü, bu birliğin Devlet İstatistik Enstitüsü kaydına geçtiğini ve Nisan ayından itibaren resmi olarak duyurulacağını ifade etti.

Mahmudi, önümüzdeki hafta içinde Kurâni Yayıncılar Birliği yönetim kurulunun alınacak yeni üyelerin durumlarını ve bu birliğin Tahran’da düzenlenecek Uluslar Arası Kitap Fuarına hazırlanması konusunu görüşmek üzere toplanacağını sözlerine ekledi.

Kurâni Yayıncılar Birliği, İkna’nın Edebiyat Bölümünün önerisi ve Dar’ul Kurân Teşkilatının desteği ile kuruldu. (İran Kur'an Haber Ajansı)

Etiketler : #İran'da   #Kurâni   #Yayıncılar   #Birliği   #kuruldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN