İran'dan ABD ve siyonist rejime gözdağı

Keremi, Fars Haber Ajansına yaptığı açıklamada, olası bir ABD ve İsrail saldırısının cevapsız kalmayacağını belirterek, "ABD’nin Ortadoğu ve diğer ülkelerdeki tüm askeri güçleri ve üsleri İran’ın karadan karaya füzelerinin menzilindedir" dedi.

02-07-2011


Keremi, Fars Haber Ajansına yaptığı açıklamada, olası bir ABD ve İsrail saldırısının cevapsız kalmayacağını belirterek, "ABD’nin Ortadoğu ve diğer ülkelerdeki tüm askeri güçleri ve üsleri İran’ın karadan karaya füzelerinin menzilindedir" dedi.

Gulam Rıza Keremi, ayrıca "ABD’nin ilk yanlışında İran Silahlı Kuvvetleri, füzeleri ABD askeri güçleri ve üslerine doğru fırlatacak" ifadesini kullandı.

Bu durumda Amerikalı askerlerin, kendi ülkelerinin bölgedeki yanlış siyasetlerinin kurbanı olacağını belirten Keremi, "Ama umarız ABD, siyasetini değiştirip, diğer milletlerin hakkına saygı duyarak askerlerini saldırgan siyasetlerine daha fazla kurban etmez" diye konuştu.

Keremi, şunları söyledi: "İran, bölgedeki İslam ülkelerinde bulunan ABD üslerinin herhangi birinden saldırıya uğrarsa burayı hedef alma hakkını saklı tutuyor. Bu, bizim defalarca tekrar ettiğimiz savunma stratejimizin bir parçasıdır." İran füzelerinin "hata yapacağı" yönündeki ABD iddialarının gerçek olmadığını ve bu konuda Müslüman kardeşlerin endişelenmemesi gerektiğini ifade eden Keremi, "ABD’li askeri uzmanlar da çok iyi biliyor ki, İran’ın füzeleri dünyadaki yeni nesil füzelerin en dakiklerindendir" dedi.

İran Meclisi Savunma Komitesi Başkanı Keremi, olası bir İsrail saldırısıyla ilgili olarak da "Siyonist rejim yok olma sürecine girmiş bulunuyor. İran’ın saldırgana karşı aldığı tedbirleri dikkate aldığımızda kesin bir ifadeyle söyleyebilirim ki, İran’a saldırı hatası Kudüs işgalcisi rejim için son olur" diye konuştu.

Batı ve Doğu bloku ülkelerinin askeri paktlara sahip olduğunu, ancak İslam ülkelerinin böyle bir programının olmamasıyla ilgili soruyu cevaplayan Keremi, şunları kaydetti: "Öncelikle bazı İslam ülkeleri, İslam düşmanlarıyla aralarına mesafe koymalı, bir sınır tayin etmeli. Sonra da gerçek birlik oluşturulmalı ki İslami askeri paktın altyapısı oluşsun. İslam ülkeleri, kendi (Müslümanların) hak ve hukuklarını korumak için askeri bir pakt oluşturulması gerektiği sonucuna varırlarsa İran bunu olumlu karşılayacak, askeri güç ve kabiliyetleriyle Müslümanların hakkını koruyacak. Ancak bu konu, İslam ülkelerinin asli düşmanlar olan ABD ve İsrail karşısında birlik olmalarına bağlı." Keremi ayrıca, Devrim Muhafızları’nın füze tatbikatının, "bölge ülkeleri için ’dostluk ve barış’ mesajı taşıdığını" söyledi.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #İran'dan   #ABD   #ve   #siyonist   #rejime   #gözdağı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN