İran Gazze'ye yeni füzeler gönderdi

Gazze zaferinin ardından İran'ın Sudan üzerinden Gazze'ye yeni silahlar gönderdiği belirtildi.

26-11-2012


Sunday Times'a göre İsrail uyduları bir İran gemisini Fecr-5 ve Şahab-3 füzeleriyle yükleniyorken tespit ettiler. İsrail ateşkese rağmen Gazze'ye gidecek silah gemilerine saldıracağını söyledi.


Haberde Fecr-5 füzelerinin Gazze'ye ve Şahab-3 füzelerinin ise İsrail'e doğrudan bir tehdit olması için Sudan'a yerleştirilmesinin ihtimal dahilinde olduğundan bahsedildi.

İsrailli bir kaynak Sunday Times'a “Büyük bir çabayla, İran İsrail'in güneyinde stratejik bir silah yerleştirmeyi başardı.”, dedi.

Kargonun Kızıl Deniz, Sudan ve Mısır yolunu izleyerek Gazze'ye ulaştırılacağı tahmin ediliyor.

İsrail savunma kaynakları, “Ateşkes anlaşmasına bakılmaksızın daha evvel durduğumuz gibi şimdi de durdurmak için Gazze'ye gelecek her hangi bir silah gemisine saldıracak ve yok edeceğiz.”, dediler.

Cumartesi günü Hamas liderlerinden Mahmud el Zahar Reuters ile yaptığı bir görüşmede İran'ın yardımıyla silahlanmaya devam edeceklerini söyledi. Zahar, “Mümkün olan her yolla silah getirmekten başka seçeneğimiz yok.”, diyerek İran'ın Hamas'a askeri ve mali desteğini arttıracağını ümit ettiğini belirtti.

Zahar, “İran'dan para ve silah almaya hakkımız var. Onlar Allah rızası için veriyorlar, hiçbir şart öne sürmüyorlar ve ben buna şahidim.”, dedi.

Körfez ülkelerine seslenen Zahar "eğer onlar İran'ın bize olan askeri ve mali yardımlarından hoşlanmıyorlarsa, Gazze'ye silah ve para yardımı noktasında İran'la yarışa girsinler. Bizim mümkün olan her yolla silahlanmaktan başka bir seçeneğimiz yok" dedi.

Siyonist İsrail rejiminin Gazze zaferinden sonra İran'a saldırmaya cesaret edemeyeceğini, İran'a saldırmadan önce iki kere düşünmesi gerektiğini belirten Zahar, Gazze'nin İran'ın yardımlarıyla yoluna devam edeceğini söyledi.

(Kaynak: İsra Haber) 

Etiketler : #İran   #Gazze'ye   #yeni   #füzeler   #gönderdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN