İranlı öğrenciden ülkesinin Suriye politikasına tepki

İran'da düzenlenen bir konferansta söz alan İranlı bir öğrenci, ülkesinin Suriye'de izlediği politikayı eleştirerek Suriyeli çocukların gözyaşlarından sorumlu olduklarını belirtti.

09-12-2016


İran'ın Şehit Bahoner Üniversitesinde düzenlenen ve Meclis Başkan Yardımcısı Ali Mutahhari'nin de katıldığı konferansta konuşan öğrencilerden biri, ülkesinin Suriye'de izlediği politikalara tepki gösterdi.

Suriye'den haberler paylaşan bir grubun sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayınladığı görüntüde, iki gün önce Kirman eyaletindeki Şehit Bahoner Üniversitesi'nde "Öğrenci Günü" münasebetiyle düzenlenen ve Mutahhari'nin de katıldığı bir konferans sırasında konuşma yapan İranlı bir öğrencinin, "Biz kesinlikle Suriyeli çocukların gözyaşlarından sorumluyuz." diyerek, İran'ın Suriye politikasına tepki gösterdiği görüldü.

"TARİHİN BİZİ YARGILAYACAĞI GÜNDEN ENDİŞE DUYUYORUM"

Suriye'deki durumu soykırım olarak niteleyen öğrenci, "Tarih, en adil bir mahkeme olarak bizi kınayabilir. Suriye'deki soykırım karşısında sessiz kaldığımız için tarihin bizi yargılayacağı günden endişe duyuyorum. Acaba biz gerçekten Suriye'de hak cephesinde yer aldık mı? Dile kolay 500 bin kişi öldürüldü. Suriye'de nesiller yandı, ülke viran oldu. Biz bu oyunun neresinde yer aldık?" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında İran'da bu konuda muhalif bir ses çıkmadığını anlatan öğrenci, "halkın sesi" olarak nitelediği Mutahhari'den Suriye konusunda adım atmasını istedi. Öğrenci konuşurken diğer öğrencilerin alkışladığı görüldü

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #İranlı   #öğrenciden   #ülkesinin   #Suriye   #politikasına   #tepki   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN