İranlılar, haccda "Büyük şeytan"ı böyle taşladı

Hacc ibadeti için Arabistan'da bulunan İranlıların "Müşriklerden Beraat" merasiminde attığı "Amerika'ya Ölüm", "İsrail'e Ölüm" sloganları, Mekke semalarını çınlattı.

19-11-2010


Hacc ibadeti için Arabistan'da bulunan İranlıların "Müşriklerden Beraat" merasiminde attığı "Amerika'ya Ölüm", "İsrail'e Ölüm" sloganları, Mekke semalarını çınlattı.

İranlı Hacı adaylarının Müşriklerden Beraat merasiminde attığı "Amerika'ya Ölüm", "İsrail'e Ölüm" sloganları,Mekke semalarını çınlattı.

İranlı Hacı adayları her yıl olduğu gibi bu yıl da, Arafat çölünde Müşriklerden Beraat merasimi düzenleyerek Haccın en önemli şartlarından birini yerine getirdiler.

Merasime katılan Hacı adayları sıkılan yumruklarını havaya kaldırarak "Amerika'ya Ölüm, İsrail'e Ölüm, Allah-u Ekber, Lailahaillallah" haykırışlarının yanı sıra müslümanları vahdet ve birliğe çağıran sloganlar atarak Amerika ve korsan İsrail'e tepkilerini haykırdı.

Başta ABD kıtasıyla Türkiye,Lübnan ve Filistin Müslümanları gelmek üzere dünyanın dört bir yanından gelip Arafat'ta diğer hacılar da İranlılara katılarak çağın Firavunlarını lanetlediler.

Yüz binlerin katıldığı merasimde ayrıca İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei'nin Hac mesajı okundu.

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei'nin dünya müslümanlarına hitaben yayınladığı hacc mesajının okunduğu müşriklerden beraet eyleminde yüzbinlerce hacınin hep bir ağızdan "Amerika'ya Ölüm" "İsrail'a Ölüm" "Ey dünya müslümanları birleşin" sloganları atmasıyla Mekke semaları yankılandı.

(Kaynak: İslami Yöneliş)

Etiketler : #İranlılar   #   #haccda   #Büyük   #şeytanı   #böyle   #taşladı   
YORUMLAR
  • ilyas metin   20-11-2010 19:06

    haccın bilincide olan iranlı hacılarla gurur duyduk.günümüz emperyalist büyük şeytanları taşlama bilincindeki tüm hacların ibadetini rabbimiz kabul etsin duasıyla. selamlar

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN