Irkçılık işte böyle bir şey

İnsanoğlunun yaşadığı büyük acıların kökeninde çoğu zaman ırkçılık hastalığı yer almıştır. On milyonlarca insanın hayatını kaybettiği iki dünya savaşının çıkmasının kökeninde de, ırkçılık ve ondan beslenen ulusçuluk alayışı vardır. İşte ırkçılığın insanı nasıl bir anlayışa sürüklediğinin ilginç bir belgesi:

03-02-2010


Irkçılığın fikir babalarından Nihal Atsız'ın oğlu Yağmur Atsız'a vasiyeti:

Oğlum Yağmur,

Bugün tam birbuçuk yaşındasın. Vasiyetimi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi iyi tut, iyi bir Türk ol. Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır.

Ruslar, Çinliler Acemler, Yunanlar tarihi düşmanımızdır.

Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizler, Domenler yeni düşmanımızdır.Japonlar, Afganlar ve Amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır.

Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürciler, Çeçenler içerideki düşmanlarımızdır.

Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.

Tanrı yadımcın olsun.”

4 mayıs 1941 / Nihal Atsız

Etiketler : #Irkçılık   #işte   #böyle   #bir   #şey   
YORUMLAR
  • VUSLAT   01-04-2013 15:06

    MUTLU KARDEŞ, ADAM'IN YAHUDİLER İLE İLGİLİ TESPİTİ DE DOĞRU AMMA BU BİZİM EVİN DUVARINDAKİ PİLİ BİTMİŞ SAATİN, GÜNDE İKİ DEFA DOĞRU VAKTİ GÖSTERMESİ GİBİ BİR ŞEY. TANRILARI BÖYLE BİR SAVAŞTA ONLARA YARDIM EDER Mİ BİLMEM AMMA "ALLAH" ASLA ETMEZ...

  • mutlu serim   04-03-2011 19:05

    "Japonlar, Afganlar ve Amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır. " en azından amerikayı o günlerden görmüş.başkası olsa manşet atar methederdiniz.

  • m.azim   31-03-2010 08:52

    selamun aleykum hasta bir zihniyetin ne yaptınız bilmez çaresizliğin dışa vurmuş şeklidir bunlar.gözleri var ama hakikati görmez.

  • ilyas metin   04-02-2010 16:35

    adam gidecegi yere oglunu vasiyetle çagırmış. cehenneme kadar yolun olsun

  • Uğur Berk   03-02-2010 23:34

    Vay be!Adamın,düşman olarak görmediği ırk yok.Bu hastalıklı zihniyete sormak lazım:"Tarihte ve günümüzde bir türk diğer bir Türk'e hiç zarar vermemiş mi?Ülkemizde Türklerin birbirinin kanını akıtmasını hangi akıl ve mantıkla izah deceksin?Adama gülerler .Yazık ,Atsız'a ve onun gibilere! İslam'dan uzaklaşmak, insanı böyle gülünç durumlara düşürür.Irkçılığa geçit yok.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN