İşbirlikçi Abbas yönetimi, Karadavi'yi bakın neyle suçluyor

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf Karadavi, işbirliki Abbas yönetiminin kendisi hakkında başlattığı kirli propaganda savaşını eleştirerek "Siyonist işgal devletini reddeden hahamlarla beni yan yana koyup ilan panolarında teşhir eden Ramallah Yönetimi sahtekârlık yapıyor. Resimlerde gösterilen Hahamlar, Naturi Karta cemaatine mensupturlar. Bunlar terör devletine karşılar " dedi.

06-02-2010


Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf Karadavi, işbirliki Abbas yönetiminin kendisi hakkında başlattığı kirli propaganda savaşını eleştirerek “Bu yönetim yaptığıyla iflas ettiğini ortaya koydu” dedi.

Katar’ın Doha şehrindeki Ömer bin Hattab Camii’nde dün (05 Şubat Cuma) verdiği Cuma hutbesinde Karadavi şöyle dedi: “Siyonist işgal devletini reddeden hahamlarla beni yan yana koyup ilan panolarında teşhir eden Ramallah Yönetimi sahtekârlık yapıyor. Bu onların birçok yönden iflas ettiğini gösteriyor. Resimlerde gösterilen Hahamlar, Naturi Karta cemaatine mensupturlar. Bunlar terör devletinin kurulmasına karşıdırlar. El-Cezire televizyonu onları “Bila Hudud” programına konuk etmiş ve Doha’da beni de ziyaret etmiştiler. Aynı şekilde 2004 tarihinde Londra’da Dünya Müslüman Alimleri Birliği’ni ilan ettiğimizde de benimle görüşmüşlerdi”.

Karadavi sözlerini şöyle sürdürdü: “Filistin davası 70 yıldan beri benim de davamdır. Yaşım şu anda 84’tür. Daha lisedeyken -ki o zaman yaşım 14’tü- Filistin ile ilgili konuşmalar yapar, Filistin için yapılan gösterilere katılırdım. Bütün Müslümanların davası olan bu dava için defalarca tutuklandım”.

Karadavi daha sonra şöyle dedi: “Tabi bununla kimseye minnet etmiyorum. Çünkü bu her Müslüman gibi benim de görevim. Fakat şunu söylemek istiyorum. Filistin davasına verdiğim destekten dolayı Eylül olaylarından, 1999 yılından beri Amerika’ya girişim yasaklanmıştır. Bu nedenle Avrupa’ya da gidemiyorum. Tüm bunlara rağmen bu insanlar neden üzerimden pazarlık yapıyorlar? Onların yaptığı sahtekarlık ve gerçek bir iflastır”.

Karadavi, daha önce yaptığı açıklamalarda Goldstone Raporu’nu erteletmede rolü tespit edilmesi durumunda Abbas’ın Mekke’de taşlanması gerektiğini söylemiş ve bunun üzerine Batı Yaka’daki Ramallah Yönetimi tarafından ahlaksızca saldırıya uğramıştı.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #İşbirlikçi   #Abbas   #yönetimi   #   #Karadavi'yi   #bakın   #neyle   #suçluyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN