İşbirlikçi ÖSO komutanından McCain'e takdir ve teşekkür

İdris, Amerikalı senatör John McCain'in Suriye ziyaretine ilişkin olarak ise şunları söyledi: "McCain'i saygıyla selamlıyor, teşekkürlerimi sunuyor ve onu takdir ediyorum. Bu adam, Suriye devrimini silahlandırmak için elinden ne geliyorsa yapıyor.

30-05-2013


ÖSO Komutanı Selim İdris, ÖSO'ya verilen silahların tamamını, Esed rejiminin devirmesinden sonra veren makamlara bir bir teslim etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Batılı ülkelerin Özgür Suriye Ordusu'na teslim edeceği silahların yanlış kişilerin eline düşmesi endişesi, ÖSO komutanı Selim İdris tarafından giderildi. İdris, Suriye'de ağırladığı Amerikalı senatör John McCain'e silahların el-Kaide gibi radikal örgütlerin eline düşmeyeceği sözünü verdi.

8 Aralık'ta Antalya'da düzenlenen toplantıyla ÖSO'nun başına getirilen İdris, bugün öğleden sonra el-Arabiya TV'ye Suriye'deki son gelişmeleri, Suriyeli muhaliflerin silahlandırılması ve ÖSO'nun batıya verdiği güvenceyi değerlendirdi.

İdris, "Ben, silahların yanlış kişilerin eline düşmeyeceği güvencesini veriyorum. Bize verilecek silahların her biri, Esed rejiminin devrilmesinden sonra bir bir silahı veren taraflara teslim edilecek" dedi.

AB'nin Suriye'ye uyguladığı ambargonun kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten İdris "Biz, silah ambargosunun kaldırılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Fakat bir yada bir kaç ay beklemek istemiyoruz. Derhal, silahlandırmanın başlamasını istiyoruz. Çünkü silahlandırma başlamazsa ambargonun kaldırılmasının bizim açımızdan bir anlamı yok" dedi.

İdris, Amerikalı senatör John McCain'in Suriye ziyaretine ilişkin olarak ise şunları söyledi: "McCain'i saygıyla selamlıyor, teşekkürlerimi sunuyor ve onu takdir ediyorum. Bu adam, Suriye devrimini silahlandırmak için elinden ne geliyorsa yapıyor. Bu adam, yaşına rağmen Suriye'ye geldi ve alandaki komutanlarla görüştü. Alanda kimlerin olduğunu bizzat kendisi gördü ve aşırılar olmadığını kendisi gördü. Aşırılık ve radikallik, rejimin uydurmasıdır. McCain, bizimle birlikte kurtarılmış bölgelere girdi. Savaşçılarla ve sivillerle görüştü. Bu adamı selamlıyor ve attığı adımları takdir ediyorum. Sayın ABD Başkanı Barack Obama'dan da ÖSO'yu silahlandırılma kararını derhal almasını temenni ediyorum. Yoksa durum daha da kötüleşecek" dedi.

(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #İşbirlikçi   #ÖSO   #komutanından   #McCain'e   #takdir   #ve   #teşekkür   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN