İşgal devleti Filistinlileri susuzlukla cezalandırıyor

Ürdün İnsan Hakları Merkezi, uluslararası insan hakları örgütlerini Siyonistlerin etnik temizlik yapmak için Filistinlileri sudan mahrum bırakma politikalarını deşifre etmeye çağırdı.

21-02-2010


Siyonist işgal devletini Ürdün Nehri’nin sularını tüketmekle ve kaynağını kirletmekle suçlayan İnsan Hakları Merkezi, balık çiftliklerinin ve Yahudi yerleşim birimlerinin atık sularının Ürdün Nehri’ne boşaltıldığını ve bu durumun Ürdün Vadisi’nde çevre kirliliğine yol açtığını söyledi.

Ürdün Ulusal İnsan Hakları Merkezi bugün (21 Şubat Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Siyonist işgal devletinin politikalarının Uluslararası İnsan Hakları Bildirgesi ile koruma altına alınan insan haklarını açıkça ihlal ettiği vurgulandı.

Uluslararası Af Örgütü raporunun Siyonist işgal devletinin Filistinlilerin suyunu çalma politikasına dur demesi için uluslararası topluma çağrıda bulunduğunu hatırlatan İnsan Hakları Merkezi, Filistinlilerin sudan mahrum bırakılması sonucu meydana gelebilecek ölümlerden işgal devletinin sorumlu olacağını söyledi.

Siyonist işgal devletinin Filistinlileri hakları olan sudan mahrum bırakırken ne ölçüde ırkçı bir tavır sergilediğinin Uluslararası Af Örgütü raporunda ortaya konduğunu ifade eden Ürdün Ulusal İnsan Hakları Merkezi, bu tavrın uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #İşgal   #devleti   #Filistinlileri   #susuzlukla   #cezalandırıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN