İşgal güçleri, Cenin ve Gazze'de 5 Filistinli genci katletti

Filistin halkına yönelik cinayetlerini yoğunlaştıran işgal güçleri, dün akşam saatlerinde Batı Şeria’daki Cenin Kampı’nda ve Gazze Şeridi sınırında 5 Filistinliyi şehit etti.

20-09-2023


Filistin halkına yönelik cinayetlerini yoğunlaştıran işgal güçleri dün akşam saatlerinde Batı Şeria’daki Cenin Kampı’nda ve Gazze Şeridi sınırında 5 Filistinliyi şehit etti.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, Cenin Kampı’nda 3 kişinin şehit olduğunu ve bazıları ağır 30 yaralının da Dr. Halil Süleyman Devlet Hastanesi’ne ve İbni Sina İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldığını açıkladı.
 
Bakanlık, şehitlerin 23 yaşındaki Mahmud Ali Nafi’ Es-Sa’di, 24 yaşındaki Mahmud Halid Ar’arâvi ve 22 yaşındaki Rafet Ömer Hamayise olduğunu bildirdi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, bu sabah (20 Eylül Çarşamba) erken saatlerde yaptığı açıklamada da yaralılardan 29 yaşındaki Atâ Yasir Atâ Musa’nın hayatını kaybettiğini ve şehit sayısının 4’e yükseldiğini duyurdu.
 
Yerel kaynaklar, Filistinli direnişçilerin işgal ordusu özel kuvvetlerinin Cenin Kampı çevresine sızdığını fark ederek çatışmaya girdiklerini ve bunun üzerine işgal ordusunun bölgeye takviye kuvvet gönderdiğini söyledi.
 
Kaynaklar, işgal güçlerinin El-Aksa Şehitleri Tugayları komutanlarından Muhammed Ebu’l-Bahâ’nın evini kuşattığını, eve doğru ateş açtığını ve roket attığını, evde yangın çıktığını ve kampın çeşitli bölgelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti.
 
Çatışmalar sırasında işgal ordusuna ait hava araçlarının kamp üzerinde uçtuğu ve kampta elektriklerin kesildiği kaydedildi.
 
İşgal ordusu, insansız hava aracıyla Cenin Kampı’nda saldırı düzenlediğini açıkladı.
 
İzzeddin El-Kassam Tugayları Cenin Tugayı, mücahitlerinin Cenin Kampı’na sızan işgal güçlerini fark ederek çatışmaya girdiklerini bildirirken, Kudüs Müfrezeleri Cenin Tugayı da işgal güçlerine karşı koyduklarını söyledi.
 
Kaynaklar, işgal güçlerinin Muhammed Ebu’l-Bahâ’nın babası 65 yaşındaki Hüseyin Ahmed Zeydan ile bir başka kişiyi gözaltına alarak kamptan ayrıldığını belirtti.
 
İşgal güçleri dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi sınırında da Mescid-i Aksa’ya destek için düzenlenen gösterilere müdahale ederek bir genci şehit etti ve 11 kişiyi yaraladı.
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #İşgal   #güçleri   #   #Cenin   #ve   #Gazze'de   #5   #Filistinli   #genci   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN