İşgal işbirlikçisi Esed diktası İdlib’de pazar yerlerine saldırdı: 14 maktul, 26 yaralı

Esed diktası, çoğunluğu kadın ve çocukların bulunduğu iki pazar alanına havadan saldırı yaparak 14 sivili katletti. İşgalci Rusya'nın bir cezaevine taptığı saldırıda ise 1 mahkum ve 3 ziyaretçi katledildi.

02-12-2019


Yerel kaynaklara göre, Esed rejimi, çoğunluğu kadın ve çocukların bulunduğu iki pazar alanına havadan saldırı yaparak 14 sivili katletti.

İşgalci Rusya'nın bir cezaevine yönelik saldırısı da ise 1 tutuklu ve 3 ziyaretçi katledildi.

Rejim ve Rus birlikleri İdlib’de sivil yerleşim yerlerini hedef almaya devam ediyor. Bugün Maaret'ul Numan'daki bir hal ve pazar yerine havadan yapılan saldırılarda 14 masum katledildi, 26 kişi de ağır yaralandı.

Konuyla ilgili olarak resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanlığı da saldırıyı teyit etti.

Bakanlığın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Rejimin İdlip’te masum insanların ölümüne neden olan insanlık dışı hava saldırıları devam ediyor. Bugün iki pazar yeri ve sivil halkın yoğun olduğu bölgelere yapılan saldırılarda, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 14 masum sivil hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı.”

(İslam ve Hayat / H.Söz Haber)

Etiketler : #İşgal   #işbirlikçisi   #Esed   #diktası   #İdlib’de   #pazar   #yerlerine   #saldırdı:   #14   #maktul   #   #26   #yaralı   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN