İşgal ordusu 11 Gazzeliyi daha katletti

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deir El-Belah kentinde El-Levh ailesine ait bir eve düzenlediği hava saldırısında 11 kişi şehit oldu ve birçok kişi de yaralandı.

20-08-2014


İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deir El-Belah kentinde El-Levh ailesine ait bir eve düzenlediği hava saldırısında 11 kişi şehit oldu ve birçok kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, Deir El-Belah kenti El-Hıkr bölgesinde El-Levh ailesine ait eve işgal uçakları tarafından düzenlenen saldırının ardından aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu 7 şehidin ve 9 yaralının El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

Dr. Eşref El-Kudra, şehitlerin Rafet El-Levh ile kardeşi Muhammed Mustafa El-Levh, 35 yaşındaki Nebile Iyd El-Levh ile karnındaki bebeği ve Ferah Rafet El-Levh, Mesira Rafet El-Levh ve Mustafa Rafet El-Levh isimli çocuklar olduğunu bildirdi.

İşgal ordusunun son katliamıyla birlikte ateşkesin ihlal edilmesinden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısının 10'a yükseldiği ifade edildi.

Komutan Ed-Dayf'ın Şehit Eşi ve Oğlu Kalabalık Bir Törenle Toprağa Verildi
 
İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Muhammed Ed-Dayf'ın işgal ordusunun düzenlediği hava saldırısında şehit olan eşi ve oğlu bugün (20 Ağustos Çarşamba) Gazze'de yüzlerce Filistinlinin katıldığı cenaze töreni sonrası toprağa verildi.
 
İşgal ordusu dün gece yarısından önce Mısır'ın talebiyle kabul edilen ateşkesi ihlal ederek Ed-Delu ailesine ait eve altı füze attı. Saldırıda aralarında Muhammed Ed-Dayf'ın eşi Vidad ve oğlu Ali'nin de bulunduğu altı Filistinli şehit oldu.
 
İşgal ordusuna ait savaş uçakları dün akşam Ed-Delu ailesinin Gazze kentinin kuzeybatısındaki Şeyh Rıdvan mahallesi "Ebu Ulbe" bölgesinde bulunan üç katlı evine hava saldırısı düzenleyerek evi yerle bir etti. Saldırıda biri çocuk ikisi kadın altı kişi şehit olurken yaklaşık altmış kişinin de yaralandığı ifade edildi.
 
Saldırının ardından ilerleyen saatlerde saldırıda İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Muhammed Ed-Dayf'ın 29 yaşındaki eşi Vidad Mustafa Harb ile yedi aylık küçük oğlu Ali'nin şehit olduğu açıklandı.
 
Hamas Hareketi, şehit anne ve oğulun cenazelerinin bugün ikindi saatlerinde Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Hulefa-i Raşidin Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceğini ilan ederek, Gazze halkını cenaze törenine katılmaya davet etti.

(Filistin Haber)

Etiketler : #İşgal   #ordusu   #11   #Gazzeliyi   #daha   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN