İşgal ordusu, El Halil'de 2 Filistinliyi katletti

İşgal askerleri, El Halil şehrinde 'bir askeri bıçakladığı' öne sürülen 2 Filistinliyi katletti.

04-12-2015


İşgal ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gece saatlerinde El Halil şehrinde iki kişi bir askeri bıçakladı. Olay yerindeki askerler saldırganları vurarak öldürdü. Bıçaklanan asker hafif yaralandı ve tedavi altına alındı" ifadelerine yer verildi.
 
Dün de İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bir Filistinli "bıçaklı saldırı", başka bir Filistinli de "silahlı saldırı" düzenlediği iddiasıyla vurularak katledilmişti.
 
Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik arttı. Batı Şeria ve Kudüs, hemen hemen her gün "İsraillilere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölümüyle sonuçlanan olaylara sahne oluyor.
 
Ekim ayının başından bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı son olayla 112'ye ulaştı. Aynı dönemde 21 İsrailli de olaylarda hayatını kaybetti.
 
Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor. Gazze Şeridi ise 2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor.
 
(Timeturk)

Etiketler : #İşgal   #ordusu   #   #El   #Halil'de   #2   #Filistinliyi   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN