İşgal ordusu, Filistinlilerin ekili arazilerini tahrip etti

İşgal rejimi Filistinlileri zorla göç ettirmek için evlerini yıkıyor, arazilerini tahrip ediyor.

20-02-2013


İşgal ordusuna ait buldozerler işgal askerleri desteğinde, 1948'de işgal edilen Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab bölgesinde yer alan Vadi En-Niam köyünde Filistinlilere ait binlerce dönüm tarım arazisini tahrip etti.

Köy muhtarı Libad Ebu Affaş, işgal polisi ve askerlerinden oluşan büyük bir birliğin buldozerlerle sabah saat 06:00 civarında köye geldiğini ve köy sakinlerine ait binlerce dönümlük ekili araziyi tahrip etmeye başladığını söyledi.

Quds Press Ajansı'na konuşan Ebu Affaş, işgal yönetiminin sözkonusu arazilerin hükümete ait olduğunu ve Arapların arazileri zorla gasp ettiklerini ileri sürdüğünü belirterek, "Tarih şahittir ki, biz binlerce yıldır bu topraklardayız ve işgalci değiliz. Bilakis işgal rejimi bizim topraklarımızı işgal etti ve gasp etti" dedi.

Filistinlilere ait evlerin yıkılmasının ve arazilerin tahrip edilmesinin En-Nakab bölgesinden Filistinlileri zorla göç ettirme politikasının bir parçası olduğunu ifade eden Ebu Affaş, evleri yıkılsa ve arazileri tahrip edilse de her şeye rağmen ait oldukları toprakları terk etmeyeceklerini söyledi.

Ebu Affaş, işgal yönetiminin köyde yaşayan 14 bin kişiyi bir başka bölgeye göç ettirip köyün arazilerine el koymayı planladığını açıkladı.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #İşgal   #ordusu   #   #Filistinlilerin   #ekili   #arazilerini   #tahrip   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN