İşgal ordusunun saldırısında 9 Gazzeli katledildi

Dünya cinayetler karşısında sessizliğini sürdürürken işgal güçleri dün gece Gazze'ye ölüm yağdırdı.

07-07-2014


İşgal ordusu dün akşam ve bu sabah (7 Temmuz Pazartesi) Gazze Şeridi'ne bir dizi hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda yedisi İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahidi dokuz kişi şehit oldu.

İşgal ordusunun dün akşam Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Bureyc Kampı'na düzenlediği hava saldırısında Filistinli iki direnişçi şehit oldu ve bir üçüncüsü ise yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, hava saldırısında Mazin El-Cedbe ve Mervan Selim'in hayatını kaybettiğini ve üçüncü bir kişinin de yaralandığını, yaralı Filistinlinin Deir El-Belah'taki El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal uçakları El-Bureyc Kampı'ndaki El-Kassam alanı civarında bulunan bir grup Filistinliye saldırı düzenledi. Saldırıda Şehit Abdülkadir El-Hüseyni Tugayları üyesi iki direnişçinin şehit olduğu ifade edildi.

İşgal ordusuna ait insansız hava aracından Gazze'nin Ez-Zeytun Mahallesi'nin doğusunda boş bir araziye saldırı düzenlendi. Daha sonra işgal uçakları Han Yunus'un doğusundaki Ez-Zenne bölgesine saldırı düzenledi. Saldırılarda can kaybı olmadığı bildirildi.

Rafah kentinde İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal ordusunun bu sabah erken saatlerde El-Kassam Tugayları'na ait bir alana düzenlediği hava saldırısında altı mücahidinin şehit olduğunu duyurdu. Şehitlerin Abdurrahman Ez-Zamili, İbrahim El-Bel'avi, Cuma Ebu Mur, Eşref Ğannam ile Halid Ebu Mur ve Mustafa Ebu Mur kardeşler olduğu kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, El-Kassam Tugayları mücahitlerinden 42 yaşındaki İbrahim Abidin'in Rafah'ın kuzeyindeki Bisan 6 alanına düzenlenen saldırıda ağır yaralandığını ve kurtarılamayarak şehit olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusuna ait savaş uçaklarının ve helikopterlerin Gazze Şeridi semalarında uçmayı sürdürdüğünü ve yeni saldırıların olabileceğini söyledi.

(Filistin Haber)

Etiketler : #İşgal   #ordusunun   #saldırısında   #9   #Gazzeli   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN