İşgal rejimi Gazze sınırındaki sivil gösteriye saldırdı: 6 maktul, onlarca yaralı

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında bugün (12 Ekim) ikindiden sonra Gazze’nin doğu sınırında yapılan barışçıl ve sivil gösteriye kurşun yağdıran işgal güçleri 6 Gazzeli sivili şehit etti, onlarcasını yaraladı.

13-10-2018


Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında bugün (12 Ekim) ikindiden sonra Gazze’nin doğu sınırında yapılan barışçıl ve sivil gösteriye kurşun yağdıran işgal güçleri 6 Gazzeli sivili şehit etti, onlarcasını yaraladı.
 
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı işgal güçlerinin bugün yapılan faaliyetlere katılan halka ateş açması sonucu 6 kişinin şehit olduğunu, şehitlerden birinin vücuduna 20’den fazla kurşun isabet ettiğini belirtti.
 
Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra yaptığı açıklamada, 6 şehidin hastaneye getirildiğini, bunlardan kimliği belirlenen beş kişinin Ahmed İbrahim Zeki Et-Tavil (27), Muhammed Abdulhafiz Yusuf İsmail (29), Ahmed Abdullah Ebu Naim (17), Abdullah Berhem Ed-Dağme (25) ve Afifi Mahmud Ata Afifi (18) olduğunu söyledi.
 
El-Kudra açıklamasında saldırılarda 3’ü ağır olmak üzere, 45 çocuk, 8 kadın ve 2 sağlık elemanın da içlerinde olduğu 192 kişinin yaralandığını, yaralıların hepsinin hastaneye kaldırıldığını ifade etti.
 
Büyük Dönüş Yürüyüşü bugün ‘Kudüs İntifadası’ sloganıyla yapılan faaliyetlerle 29’uncu cumasına girdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, halkın dönüş çadırlarına gelir gelmez işgal güçlerinin ateş açmaya ve göz yaşartıcı bomba yağdırmaya başladığını, işgal askerlerinin görüş mesafesini kapatmak için gençleri lastik yaktıklarını ve yangın çıkarıcı balon gönderdiklerini söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal basınında çıkan haberlerde sabahtan itibaren gençlerin uçurdukları yangın çıkarıcı balonlar nedeniyle Gazze çevresindeki Yahudi yerleşkeleri bölgesinde 7 noktada yangın çıktığını ifade etti.
 
Büyük Dönüş Yürüyüşleri için Yüksek Ulusal Komisyonu, Ekim 2015’de başlayan Kudüs İntifadası’nın yıldönümüne denk gelen bugünkü cumayı, İntifada Cuması olarak ilan etmişti.
 
Kudüs İntifadası, Siyonist yerleşimcilerin Nablus’ta Devabişe ailesine ait evi yakmaları üzerine Ekim başlarında başlamıştı.
 
Gazze’deki Filistinliler, dönüş haklarını ve Gazze üzerindeki kuşatmanın kaldırılması yönündeki taleplerini dünyaya duyurmak için 30 Mart’tan beri Gazze sınırında her Cuma gösteri düzenliyorlar.
 
İşgal güçlerinin vahşi bir şekilde göstericilere saldırması sonucu şimdiye kadar 200’den fazla kişi şehit oldu, 22 binden fazla kişi de yaralandı.
 
(Kaynak: turkish.palinfo.com)

Etiketler : #İşgal   #rejimi   #Gazze   #sınırındaki   #sivil   #gösteriye   #saldırdı:   #6   #maktul   #   #onlarca   #yaralı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN