İşgalci ABD güçleri Suriye'de 6 kardeşi katletti

Suriye’de gerçekleştirdiği hava saldırılarında 6 çocuğu katleden ABD’nin, bu katliamını örtbas ettiği ortaya çıktı. 10 aylıktan 10 yaşına kadar 6 kardeşi katleden, 2 kardeşi de yaralayan Pentagon, kanıtlara rağmen cinayetlerini kabul etmemekte direniyor.

27-11-2015


Suriye'de işgal güçlerinin hava saldırılarında 6 çocuğu katledilen, 2 çocuğu da ağır yaralanan Suriyeli baba Muaviye el-Emuri, ABD ordusunu ölümlerin üstünü kapamakla suçluyor. ABD ise Ağustos'taki Atme yakınlarındaki saldırıda sivil ölümleri olmadığı konusunda ısrar ediyor. Middile East Eye adlı haber sitesine, 11 Ağustos'ta gerçekleşen saldırıda 10 yaşından küçük 6 çocuğunun ve evlerini açtıkları mülteci aileden 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Muaviye el-Emuri, “Koalisyon uçakları evimizi 6 kere bombaladı, evimi yerle bir ettiler, çocuklarım öldü. Eriha'dan gelen mülteci misafirlerimizden de 3 kişi hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

ALLAH BİZE YETER

Saldırı anında evde olmayan el-Emuri, Fatma (10), Hayat (9), Emina (7), Asya (5) ve Merve (4) adlı kızlarıyla 10 aylık oğlu Abdullah'ın öldürüldüğünü anlattı. Mülteci aileden hayatını kaybedenlerin arasında ise Umm Tevfik ile oğlu Yusuf Yasin (25) ve kızı Fatma Yasin (17) bulunuyor. El-Emuri'nin hayatta kalan iki çocuğu olan 5 yaşındaki Ali ile 2 yaşındaki Neriman ciddi yaralanmalarla enkaz altından çıkarılırken annelerinin de kol ve bacağı kırık olarak kurtarıldığı biliniyor. Oğlunun birkaç kez ameliyat olduğunu ve hastanede bir ay yattığını söyleyen acılı baba, artık yürüyemeyen ve konuşamayan küçük kızının da gözlerinin görmediğini söyledi. El-Emuri saldırıyı düzenleyenlere karşı “Allah bize yeter, Esed ile henüz işimiz bitmemişken koalisyon güçleri de bölgeye geldi. Onlara dava açıyorum, ben bir sivilim ve 6 çocuğum öldürüldü, evim yıkıldı, şu anda hiçbir şeyim yok” diye konuştu.

Katliamın arkasındaki ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise, daha önce IŞİD'e karşı mücadele kapsamında bölgede hava saldırıları yapıldığını ve basında çıkan haberler doğrultusunda sivil kayıplar hakkında soruşturma başlatıldığını doğrulamıştı. Olay aynı zamanda İngiltere merkezii Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin raporunda da yer almıştı. Ancak ABD ordu sözcülerinden Middle East Eye haber sitesine gönderilen e-maillerde, sivil kayıp iddialarının “asılsız” olduğu ve saldırıların IŞİD'in bulunduğu bölgelere yapıldığı ifade edildi.

'BAŞARILI OPERASYON'

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) Sözcüsü Kyle Raines, “Dikkatli bir inceleme ve sağlam kaynaklara dayanarak, koalisyon saldırılarının sivil kayıplara neden olduğu iddialarının asılsız olduğu belirlenmiştir” derken, bombardımanın hedefinde Atme'deki IŞİD mevzilerinin olduğunu savunan CENTCOM sözcülerinden Bibaşı Tim Smith ise saldırı için “Koalisyon tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyondu” değerlendirmesinde bulundu. El-Emuri'ye göre ise evinin yakınlarında 2 yıldır IŞİD varlığına rastlanmadı.

Açıkça hedef alındılar

Atme'deki kaynaklar IŞİD'in 2014'te bölgeden yerel gruplar tarafından uzaklaştırıldığını söylüyor. Hava saldırılarıyla ilgili yayımlanan ilk raporlarda ana hedefin, Ceyş el-Sunne olarak bilinen bir muhalif grup tarafından kullanılan mühimmat merkezinin olduğu kaydediliyor. Saldırı anında evin birkaç yüz metre uzağında olduğunu söyleyen yardım görevlisi Tevkir Şerif ise, “Mühimmat merkezinde ölen olmadı, silah deposunu değil açıkça sivillerin yaşadığı evi hedef aldılar” dedi.

(Yeni Şafak)

Etiketler : #İşgalci   #ABD   #güçleri   #Suriye'de   #6   #kardeşi   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN