İşgalci ABD-NATO Afganistan'da 6'sı kadın ve çocuk, 10 sivili daha katletti

Afganistan'da Taliban'a diz çöktüremeyen işgalci ABD-NATO sivil katliamlarını sürdürüyor. Herat vilayetinin Şindent bölgesinde ABD öncülüğündeki NATO işgal güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 6'sı kadın ve çocuk, 10 sivil katledildi.

24-01-2020


Afganistan'da Taliban'a diz çöktüremeyen işgalci ABD-NATO sivil katliamlarını sürdürüyor.
Herat vilayetinin Şindent bölgesinde ABD öncülüğündeki NATO işgal güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 6'sı kadın ve çocuk, 10 sivil katledildi.

Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu (AIHRC) tarafından açıklanan rapora göre, Şindent bölgesinde 8 Ocak'ta ABD öncülüğündeki NATO güçleri tarafından düzenlenen hava saldırılarında 3 çocuk ve 3 kadının hayatını kaybettiği, 2 çocuğun da yaralandığı belirtildi.

Afganistan'daki yabancı ve yerel güçlere, çatışmalarda sivillerin korunmasına azami önem göstermeleri çağrısında bulunan AIHRC, "Afganistan'daki çatışmalarda zarar gören sivillerin sayısının artmasından ve uluslararası insan haklarının açık bir şekilde ihlal edilmesinden ciddi endişe duyulduğunu" vurguladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA), Afganistan'da 10 yıl içinde 100 binden fazla sivilin öldüğünü veya yaralandığını açıklamıştı.

(İslam ve Hayat / H.Söz Haber)

Etiketler : #İşgalci   #ABDNATO   #Afganistan'da   #6'sı   #kadın   #ve   #çocuk   #   #10   #sivili   #daha   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN