İşgalci çete Filistinlilerin cenazelerini vermeyecek

İsrail yönetimi, katledilen Filistinlilerin cenazelerini cenaze törenlerinin kalabalık olmasını bahane göstererek teslim etmeme kararı aldı

25-05-2016


İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmeyeceğini duyurdu.

Erdan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi yönünde talimat verdiğini kaydetti.

İsrail polisi tarafından ekim ayında öldürülen ve cenazesi ailesine yeni teslim edilen 22 yaşındaki Filistinli Ebu Cemal'in geçen pazartesi gecesi düzenlenen cenazesine ait görüntüleri izlediğini belirten Erdan, "40 kişiden fazla katılım olamayacağı yönünde polisle aile arasında varılan anlaşmaya uyulmayarak çok sayıda Filistinlinin cenazeye katıldığını ve cenazede ‘terörizm’ propagandası yapıldığını" savundu. 

Erdan, "terörist" olarak nitelediği öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi yönünde polise talimat verdiğini belirtti. İsrail Yüksek Mahkemesi'nin, Kudüs'te öldürülen bazı Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi yönünde verdiği kararı da eleştiren Erdan, Filistinli aileleri de "mahkemeye yalan söylemekle" suçladı. 

"CENAZELERİNİ ALABİLMEK İÇİN TAZMİNAT ÖDEDİLER"

Geçen ekim ayında Kudüs'te aracıyla otobüs durağına girerek bir İsraillinin ölümüne ve dördünün yaralanmasına yol açtıktan sonra polis tarafından vurularak öldürülen 22 yaşındaki Ebu Cemal'in cenazesi pazartesiyi salıya bağlayan gece ailesine teslim edilmişti. Aile, Ebu Cemal'in cesedini alabilmek için 40 bin şekel (10 bin 343 dolar) ödemek ve polisin cenazeye "40 kişiden fazla katılım olmayacağı" yönündeki şartını kabul etmek zorunda kalmıştı. 

Kudüs'teki Oz polis karakolundan teslim edilen cenaze, teslim almaya gelenlerin kalabalık olduğu gerekçesi ile yaklaşık iki saat karakolda bekletilmişti. Bu esnada uygulamayı protesto eden karakol önündeki Filistinliler, tekbir getirerek "canımız kanımız sana feda olsun ey şehit" şeklinde slogan atmıştı.

Ekim ayından bu yana "bıçakla veya araçla saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla vurularak öldürülen pek çok Filistinlinin cenazesi, İsrail tarafından alıkonuluyor.

 

İsrail 1967'den beri işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs de dahil şehrin tamamını kendi başkenti olarak görüyor. İsrail'in bu kararını tanımayan uluslararası toplum ise Tel Aviv yönetimin Doğu Kudüs'teki varlığını işgal sayıyor. Doğu Kudüs'te yaşayan yaklaşık 200 bin Yahudi yerleşimci de uluslararası toplum tarafından illegal kabul ediliyor. 

Etiketler : #İşgalci   #çete   #Filistinlilerin   #cenazelerini   #vermeyecek    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN