İşgalci NATO, Afganistan'da yine katliam yaptı

Paktiya kentinde NATO tarafından yapılan hava saldırısında, 7 Afganlı katledildi.

13-10-2014


Afganistan’ın Paktiya kentinde NATO tarafından düzenlenen hava saldırısında, 7 sivilin öldüğü bildirildi. Paktiya Vali Yardımcısı Abdul Veli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağda odun toplayan 7 kişinin NATO saldırısında öldüğünü, olayın NATO ve Afgan askerlerinin koordinasyonsuzluğundan kaynaklandığını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Veli, "NATO saldırısı dün gece gerçekleşti ancak saldırının gerçekleştiği bölge kırsal olduğu için bugün ölenlerin akrabaları onların cesetlerini valiliğe getirdiğinde bizim de olaydan haberimiz oldu” dedi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, ölenlerin suçsuz olduğunu ve sadece odun toplamak için dağa çıktıklarını söyledi. Saldırıda yakınını kaybeden bir Afgan vatandaş, AA muhabirine, "Artık ABD ile İkili Güvenlik Anlaşması da imzalandı, güvenlik sorumluluğu Afgan güçlerine devredildi. Bizim bölgemizin güvenlik sorumluluğu da Afgan güçlerinin elinde. Yabancılar hala neden operasyon yapıyor? Devlet bu soruya cevap vermeli” diye konuştu.

Afganistan’da bulunan katil NATO 'nun güçleri ise saldırıyı doğruladı ancak ölenlerin Taliban üyesi olduğunu ve sivillerin bu saldırıda zarar görmediğini savundu.

(AA)

Etiketler : #İşgalci   #NATO   #   #Afganistan'da   #yine   #katliam   #yaptı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN